Pe lângă beneficiile pe care le aduce sănătăţii (conţinând un mare număr de electroliţi – potasiu, calciu, sodiu), laptele de cocos este şi un ingredient delicios, care adaugă o uşoară notă asiatică oricărui fel de mâncare. Laptele de cocos se găseşte acum în mai toate supermarketurile, la preţuri decente. Adaosul de lemongrass şi ghimbir vă va purta, pe aripile gustului, până în Thailanda.
Azi facem supa de cartofi cu lapte de cocos. O rețetă de post care te va încânta.
Ai nevoie, pentru patru porții, de 4-5 cartofi obișnuiti, de preferat albi, potriviți ca mărime, doi cartofi dulci, doua cepe, un fir de praz, un ardei iute mic (rosu, daca se poate), ghimbir proaspat cat o nucă, o cutie de 200 de grame de rosii tocate in suc propriu, un litru si jumătate de supa de legume sau apă, 250 de mililitri de lapte de cocos.
Încălziţi cuptorul la 200 de grade. Curata si taie cartofii in cuguri potrivite. Aşezaţi cuburile de cartof pe o tavă, stropiţi-le cu o lingură de ulei de floarea-soarelui şi daţi la cuptor. După 20-30 de minute, când s-au înmuiat, scoateţi cartofii din cuptor. Într-o tigaie încălziţi la foc mediu cealaltă lingură de ulei şi căliţi, timp ceapa, prazul, ghimbirul ras şi jumătate din ardeiul iute.
Adăugaţi cartofii copţi, apa şi roşiile şi aduceţi la punctul de fierbere. După primul clocot reduceţi intensitatea flăcării la minimum şi lăsaţi preparatul 10 minute, până lichidul scade uşor, iar legumele sunt deja fierte.
Paseaza toate legumele. Adauga laptele de cocos, potriveste de sare si piper, adauga verdeata (coriandru, de preferat), si tine totul pe foc exact pana in momentul incepe sa clocoteasca. Gata! Pune capac pe oala si las-o sa stea. Serveste supa de cartofi dulci cu lapte de cocos, calda, nu fierbinte, cu paine prajita.
Citeste si:
- În Postul Mare mănâncă și tu ca la mănăstire
- Cartofi cu ceapa. O mancare de post simpla si delicioasa
- Postul, dieta pentru trup
Sursa foto: pexels,com/text exclusiv online: Otlia Ignat
Comments

Previous:
În Postul Mare mănâncă și tu ca la mănăstire

Next:
Tăiței cu pesmet, nucă și dulceață – retetă de post
You may also like
-
08 Jan
Legume cu piure de fasole
CulinarRețeta de legume cu piure de fasole este o mâncarea excelentă pentruperioada lunii ianuarie. este ...
-
17 Dec
Mâncăruri tradiționale de Crăciun, altele decât sarmalele
CulinarExista mâncăruri tradiționale de Crăciun, chiar și la noi, altele decât sarmalele şi cârnaţii, friptura ...
-
07 Jan
Rafinamente pe gustul tuturor. Șnițele și rulade
CulinarȘnițel de curcan în crustă crocantă Ingrediente (4 porții): • 400 g paste late • ...
-
22 Aug
Pilaf cu masline – reteta bunicii
CulinarPilaful cu masline este o mancare simpla, dar foarte gustoasa. Nu s eface greu si ...