Suntem în anotimpul corpului perfect

16 April of 2014

Suntem în anotimpul corpului perfect. Vacanța îndelung planificată bate la ușă, costumul de baie cel nou este și el pregătit. A venit timpul să ne ocupăm de pielea noastră, pentru a scăpa de micile imperfecțiuni! Cine n-a trecut prin asta?

Chiar înainte să pleci în vacanță la mare, ești stresată de „proba costumului de baie“. Aici un colăcel de grăsime, în cealaltă parte pielea nu mai este atât de fermă. Parcă anul trecut situația era mai bună.

Nu te îngrijora, am găsit pentru tine câteva trucuri care te vor ajuta să-ți modelezi corpul și să te simți mai bine în pielea ta!

Masează-te!

Da, masajul chiar dă rezultate în lupta contra celulitei! Aceasta este dată de acumularea de țesut adipos la nivelul coapselor, șoldurilor și feselor.   Nu­mită și „coajă de portocală“, celulita este inestetică și ne dă foarte multe bătăi de cap. Folosește o cremă de corp în fie­care zi, ideal dimi­neața și seara, și ia-ți ca ajutoare instrumente speciale pentru masaj. Poți face acest lucru la duș sau chiar atunci când te afli la ștrand sau la plajă. Aplici un strat de cremă și, prin mișcări ferme, masezi zona respectivă, până când loțiunea intră în piele. Astfel, sânge și în celule și fac ca grăsimea să dispară încetul cu încetul, să se disipeze.

Sfat: folosește o pereche de mănuși din sisal sau un mic aparat pentru masaj!

Îngrijire turbo!

Cele mai noi produse anti-celulită acționează din ce în ce mai repede și cu mai multe beneficii. Componentele lor trimit semnale celulelor pentru a nu mai depune grăsime, iar pe cea existentă să o elimine. De aceea, chiar merită să apelezi la ajutorul lor! Produsele pe bază de cofeină sunt considerate inamicii nr. 1 ai grăsimii. Sfat: prepară un peeling pe bază de cafea. Amestecă zațul răcit cu gel de duș și masează-ți zonele cu celulită. La duș, folosește mai întâi apă rece, iar abia după aceea fierbinte.

Sfat: dacă nu-ți place pielea foarte albă, folosește un autobronzant ușor. Solarul iese din dis­cu­ție, pentru că știm deja că razele UVA și UVB îmbătrânesc prematur pielea. Apli­că de 3 ori pe săptămână loțiunea autobronzantă și vei arăta ca și cum abia te-ai întors dintr-un concediu în Insulele Caraibe. Atenție! Folo­sește înainte un exfoliant, pentru a îndepărta celulele moarte!

Mănâncă sănătos!

E bine de știut: chiar dacă ești slabă poți avea celulită! De aceea, nu trebuie să te înfometezi pentru a avea un corp perfect. Dimineața e recomandabil să consumi cereale, fructe proaspete și sucuri naturale, la prânz, legume și grătar, iar seara, pește sau pui, combinate cu brânză slabă. Astfel, organismul are capacitatea de a elimina depozitele de grăsime.

Ce frumos ar fi să ne petrecem întreaga zi în mare, în apă! Și pentru că acest lucru este posibil numai în vacanță, iată cum poți aduce apa sărată chiar la tine acasă. Folosește sarea de baie cu diverse arome sau culori. Ea conține minerale care întăresc țesu­tul și contribuie la o mai bună circulație a sângelui. După baie, folosește de fiecare dată un ulei hidratant. Și, din nou, masează-l bine, până când intră în piele.

Menține-te în formă!

Dacă ai așteptat până în ceasul al 12-lea să faci sport, ei bine, acum este momentul perfect. Mersul cu rolele sau cu bicicleta tonifică picioarele, pune sângele în mișcare și te binedispune! Pe lân­gă acestea, poți apela la urcatul scărilor, la săritul pe trambulină sau la aqua-gym. Lămâia este și ea un ajutor de nădejde Amestecă sucul de la o lămâie cu o jumătate de litru de apă fiartă. Așteaptă puțin până se răcește și bea-l. Acest ritual ayurvedic ajută corpul să se curețe de impurități și accelerează simțitor ar­de­­rile grăsimilor.

Nu te da bătută, există soluții ca să arăți fantastic în costum de baie!

Citeste si:

Comments

comments

Previous:

Secretele frumuseții din 1001 de nopți

Next:

Ayurveda, pentru o viata echilibrata

You may also like

Post a new comment