Sub soarele Floridei

24 March of 2016

sub soarele floridei

Scăldată de soare și de ape calde, Florida numără 3.000 kmde coastă, 1.300 km de plaje și 30.000 de lacuri.

Splendida peninsulă din sudul Statelor Unite se întinde până în apropierea unui lanț de insule și recife de corali, intitulat Florida Keys. Din Key Largo, partea de nord a arhipelagului, de unde se poate ajunge ușor în Parcul Național Everglades, și până la Key West, locul în care Ernest Hemingway și-a petrecut ultimii 11 ani din viață, sunt peste 200 de km. Insulele, unele dintre acestea doar pâlcuri de mangrove, sunt unite între ele de 42 de poduri, turiștii parcurgând Autostrada Overseas suspendată, din loc în loc, în mijlocul unor peisaje de vis. De o parte și de alta a traseului se află Golful Mexic și Strâmtoarea Florida.

sub soarele floridei (2)

Un paradis tropical   

Începând cu secolul XX, tot mai mulți vizitatori au început să aleagă ca des­tinație de vacanță acest ținut răsfățat de razele soarelui. În prezent Florida este vizitată anual de aproape 40 de milioane de turiști, mulți americani stabilindu-se aici odată cu ieșirea la pensie. În partea de nord a statului Florida se află o regiune carstică, presărată cu lacuri și dealuri cu citrice având înălțimi reduse, sub 100 de metri. În sud, mlaștina Everglades păstrează un climat tropical, cu o bogată floră și numeroase crânguri de mangrove.

Printre obiectivele turistice importante se numără Miami Beach și cartierul Art Deco al orașului, parcul de distracții Disney World, Florida Keys, Parcul Național Everglades și Centrul Spațial de la Cape Canaveral. Temperaturile medii nu scad sub +15 grade, indiferent de anotimp, cicloanele tropicale fiind prezente din iunie până în octombrie. Aeroporturi există la Miami, Orlando, Tampa Bay și Jacksonville. Pentru mai multe detalii privind detaliile unui viitor.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Valea Teleajenului, mănăstirile Cheia și Suzana

Next:

Minunatele plaiuri ale Turdei. Cheile Turzii

You may also like

Post a new comment