Strategii de toamna. Ordine si disciplina in sifonier

17 September of 2018

Ca să faci trecerea de la vara la toamnă mai ușoară și mai puțin traumatizantă una dintre cele mai bune soluții este să aplici aceste strategii de toamnă. Una dintre ele este curațenia și ordinea din șifonier. Dacă faci toate astea viața va fi mai frumoasă, iar zilele de toamnă mai ușor de îndurat.

În primul rând nu scoate totul din şifonier pentru că nu vei avea timp pentru toate hainele în aceeaşi zi. Încearcă să împarţi această activitate pe mai multe zile – o zi pentru tricouri, una pentru rochiţe, cămăşi, pantofi etc, aşa încât să nu te aglomerezi şi să nu te loveşti de maldăre de haine prin casă.

Odată începută curăţenia te vei confrunta cu o problemă: nu vei ştii la ce să renunţi şi la ce nu. Noi te ajutăm şi îţi spunem ce nu mai are voie să existe în şifonierul tău.

1.Haine pătate. Dacă ţi-ai promis că duci bluziţa pătată la curăţat, dar zace în şifonier de aproape un an, înseamnă că e cazul să scapi de ea. Şi nu, nu o poţi purta prin casă. Chiar dacă nu ne vede nimeni, nu înseamnă că putem purta haine pătate, nici chiar în casă.

2.Haine cu defect. Dacă este agăţată sau îi lipseşte un nasture trebuie aruncată. Nu vei mai găsi un nasture identic cu cel pierdut- singura şansă ar fi să-i înlocuieşti pe toţi. O poţi coase dacă este agăţată, dar nu va arăta ca nouă şi vei evita să o mai porţi.

3.Haine demodate. Ai găsit costumul cu care mergeai la birou acum 20 de ani? E cazul să scapi de el – nu mai este la modă de 20 de ani!

4.Haine pentru altă vârstă. Ai găsit un tricou foarte frumos. E atât de scurt că ţi se vede buricul. Aruncă-l. Păstrează doar hainele potrivite vârstei tale. Aruncă tot ce are fundiţe, personaje din desene animate sau unicorni.

5. Ce ne provoacă disconfort. Chiar dacă sunt superbi şi i-ai purtat doar la o nuntă nu înseamnă că merită să stea în şifonier. Sunt pantofi răi ce provoacă durere. Nu te înduri să-i arunci  dar nici să-i mai porţi nu-ţi mai vine când te gândeşti ce durere iţi provoacă. Dă-i unei prietene – poate ea are noroc şi nu o rod.

Tot ce găseşti ca făcând parte din aceste categorii donează sau aruncă.

Dar dacă găseşti ceva de care nu eşti sigură, schimbă poziţia umeraşului. Dacă peste un an umeraşul este în aceeaşi poziţie, este clar – aruncă!

Încearcă să faci această curăţenie anual. Vei avea mai mult spaţiu pentru hăinuţele noi şi vei face pe cineva fericit donând ceea ce nu mai porţi.

În loc de final un sfat: o haina pe care nu ai purtat-o un an întreg nu are ce cauta în șifonierul tau!

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Răsfăț pentru trup și suflet- baia turceasca

mobila

Next:

Mobilare apartament – 3 sfaturi de care sa tii cont

You may also like

Post a new comment