Ca să faci trecerea de la vara la toamnă mai ușoară și mai puțin traumatizantă una dintre cele mai bune soluții este să aplici aceste strategii de toamnă. Una dintre ele este curațenia și ordinea din șifonier. Dacă faci toate astea viața va fi mai frumoasă, iar zilele de toamnă mai ușor de îndurat.
În primul rând nu scoate totul din şifonier pentru că nu vei avea timp pentru toate hainele în aceeaşi zi. Încearcă să împarţi această activitate pe mai multe zile – o zi pentru tricouri, una pentru rochiţe, cămăşi, pantofi etc, aşa încât să nu te aglomerezi şi să nu te loveşti de maldăre de haine prin casă.
Odată începută curăţenia te vei confrunta cu o problemă: nu vei ştii la ce să renunţi şi la ce nu. Noi te ajutăm şi îţi spunem ce nu mai are voie să existe în şifonierul tău.
1.Haine pătate. Dacă ţi-ai promis că duci bluziţa pătată la curăţat, dar zace în şifonier de aproape un an, înseamnă că e cazul să scapi de ea. Şi nu, nu o poţi purta prin casă. Chiar dacă nu ne vede nimeni, nu înseamnă că putem purta haine pătate, nici chiar în casă.
2.Haine cu defect. Dacă este agăţată sau îi lipseşte un nasture trebuie aruncată. Nu vei mai găsi un nasture identic cu cel pierdut- singura şansă ar fi să-i înlocuieşti pe toţi. O poţi coase dacă este agăţată, dar nu va arăta ca nouă şi vei evita să o mai porţi.
3.Haine demodate. Ai găsit costumul cu care mergeai la birou acum 20 de ani? E cazul să scapi de el – nu mai este la modă de 20 de ani!
4.Haine pentru altă vârstă. Ai găsit un tricou foarte frumos. E atât de scurt că ţi se vede buricul. Aruncă-l. Păstrează doar hainele potrivite vârstei tale. Aruncă tot ce are fundiţe, personaje din desene animate sau unicorni.
5. Ce ne provoacă disconfort. Chiar dacă sunt superbi şi i-ai purtat doar la o nuntă nu înseamnă că merită să stea în şifonier. Sunt pantofi răi ce provoacă durere. Nu te înduri să-i arunci dar nici să-i mai porţi nu-ţi mai vine când te gândeşti ce durere iţi provoacă. Dă-i unei prietene – poate ea are noroc şi nu o rod.
Tot ce găseşti ca făcând parte din aceste categorii donează sau aruncă.
Dar dacă găseşti ceva de care nu eşti sigură, schimbă poziţia umeraşului. Dacă peste un an umeraşul este în aceeaşi poziţie, este clar – aruncă!
Încearcă să faci această curăţenie anual. Vei avea mai mult spaţiu pentru hăinuţele noi şi vei face pe cineva fericit donând ceea ce nu mai porţi.
În loc de final un sfat: o haina pe care nu ai purtat-o un an întreg nu are ce cauta în șifonierul tau!
Citeste si:
- Curatenie bio
- Curăţenie generală – în poşetă!
- 25 de sfaturi ca sa-ti faci din stresul zilnic aliat de folos
Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/
Comments

Previous:
Răsfăț pentru trup și suflet- baia turceasca

Next:
Mobilare apartament – 3 sfaturi de care sa tii cont
You may also like
-
14 Dec
Metoda japoneza 5S. Strategie pentru ordine in casa
Casa și grădinaLucrurile tale stau înghesuite peste tot – debara, balcon, pe și în dulapuri, sub pat, ...
-
25 Dec
Top 5 culori pentru canapele și colțare
Casa și grădinaCanapeaua sau colțarul din living reprezintă una dintre cele mai mari investiții pe care le ...
-
20 Mar
Cum să ai geamuri curate în doi pași și trei mișcări
Casa și grădinaGeamuri curate în doi pași și trei mișcări – Nu este nici pe departe vreo ...
-
30 Oct
De ce plătești mult la întreținere iarna. 4 greșeli care îți măresc facturile
Casa și grădinaIarna, facturile la întreținere cresc enorm pentru unii proprietari, care ajung să plătească chiar și ...
Foarte bun articolul, multumesc pentru sfaturi, este timpul sa fac putina ordine 🙂