Marile beneficii ale trezitul de dimineata

09 September of 2018

Trezitul de dimineata poate sa fie pentru multi o veritabila corvoada. Trezitul de dimineata este pentru altii secretul fericirii si succesului. Undeva intre cele doua categorii este cea mai buna cale, cea de mijloc. Cateva beneficii ale trezitului de dimineata te vor ajuta sa faci acest demers daca nu o bucurie, macar un fapt normal si suportabil.

Exista studii statistice care au dovedit ca cei care se trezesc dimineata sunt in cea mai mare masura oameni de succes. Mai mult, un studiu al unei Univesitati din Texas a aratat, statistic vorbind, ca cei care au obiceiul sa se trezeasca devreme (dar care se culca inainte de miezul noptii), au rezultate mai bune pe plan scolar.

Un al beneficiu de care se bucura cei care se trezesc dimineata este acela ca starea lor de spirit este mult mai buna decat a celor care nu apuca sa vada rasaritul. Cei matinali sunt mai optimisti, mai energici, orientati catre succes si dezvoltarea propriei persoane in mai mare masura decat cei care se trezesc tarziu.

Statisticile sunt statistici, dar daca este sa dam crezare procentelor rezultate din chestionare, cei care se trezesc dimineata au o mai buna capacitate de anticipare a problemelor si dovedesc o mai mare abilitate in ceea ce priveste rezolvarea problemelor financiare. Nu spunem ca cei care se trezesc dimineata nu au nici un fel de dificultati cu ratele de la banca, dar sustinem ca acestia au capacitatea de a rezolva mai bine, mai eficient si cu folos toate problemele care tin de partea financiara. Si nu-i deloc putin!

Planificarea este o buna strategie daca vrei sa ramai pe linia de plutirie din toate punctele de vedere. Cei care se trezesc dimineata au capacitatea de planificare in sange, sunt foarte buni organzatori, iar prin toate acestea au numai beneficii.

Cei care se trezesc dimineata au timp pentru a incepe ziua asa cum scrie “la carte”. Au timp pentru gimnastica de dimineata, au timp pentru micul dejun. Efectul este simplu de intuit. Cei care se trezesc dimineata, statistic vorbind, sunt mai supli si mai sanatosi decat cei care se trezesc tarziu.

Afla ca insomniacii si cei care au probleme cu somnul nu fac parte din categoria celor care se trezesc dimineata. Omul este programat genetic sa depinda de soare si de lumina naturala, astfel ca trezitul dimineata este scris in codul genetic. Aceasta face ca ritmurile biologice interne, inclusiv ritmul veghe-somn, sa fie foarte bine coordonat in cazul celor care se trezesc dimineata. Acestia sunt fericitii care adorm imediat ce pun capul pe perna. Asta se numeste eficienta!

Cei care si-au facut un obicei din a se trezi tarziu au mult mai multe sanse de suferi depresii si psihoze nevrotice. Daca cei care se trezesc dimineata sunt optimisti si plini de energie, cei care se trezesc tarziu sunt deptimati si vesnic obositi!

Nu in ultimul rand cei care se trezesc dimineata fac o substantiala econome de timp. Traficul in marile orase este lejer dimineata, serviciile la prima ora functioneaza mai bine, ajung mai devreme la serviciu si se pot organiza, comparativ cu cei care se trezesc tarziu, care sunt mereu in intarziere care sunt precipitati si in vesnica criza de timp. Cei care se trezesc dimineata sunt mai calmi si mult mai relaxati, astfel ca sunt feriti de stres si de toate necazurile pe care acesta le aduce. Pentru cei care se trezesc dimineata ziua este mult mai lunga, astfel ca acestia nu se plang ca nu au timp, scrie Forbes.

Te-am convins de utilitatea trezitului dimineata? Tu la ce ora te trezesti? Prindem maine rasaritul impreuna?

 

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Remedii pentru durerile de spate

Next:

Legume de toamna, cele mai destepte alegeri

You may also like

Post a new comment