Strategie pentru fericirea in cuplu

27 May of 2016

Viața în cuplu nu este deloc ușoară. Regula de bază într-o relație este calea de mijloc. Există reguli de fericire în doi, pentru multe din sitațiile care pot apărea. Viața este complexă, situațiile și momentele vieții în doi, la fel, deci este bine să cunosști aceste reguli care pot menține fericirea și unitatea unei relații de cuplu!

Susține-l în zilele dificile. Nu trebuie să fie un cadou costisitor sau un obiect. Dar dacă partenerul are o zi grea, fă un efort să îl ajuti. Un preparat culinar deosebit, un masaj sau un obiect oferit îi poate aduce partenerului în mod instantaneu zâmbetul pe buze.

Nu spune niciodată: “Ţi-am spus eu”. Jubilarea în cazurile în care ai dreptate nu trebuie să facă parte din relaţia ta. Dacă greşiţi, nu vă fie teamă să recunoaşteţi acest lucru. Însă, atunci când aveţi dreptate, lăsaţi să treacă de la dumneavoastră. Replici precum “Ţi-am spus eu” nu vor avea alt efect decât să tensioneze relaţia.

Împărtăşeşte experienţe fizice. Nu trebuie să mergeţi împreună la sala de gimnastică de fiecare dată, însă este bine să includeţi în planurile dumneavoastră activităţile fizice desfăşurate împreună.

Controlează-ţi furia. Sunt necesare două persoane pentru o luptă, aşa că cel mai bine este să învăţi când trebuie să opreşti astfel de situaţii. Un truc simplu este acela de a-ţi prezenta argumentele când vă ţineţi de mână. Riscul de a degenera în conflict în cuplu este mult mai mic în acest caz.

Împarte treburile casnice. Uită de tradiţionalul rol al sexelor atunci când vine vorba despre responsabilităţile casnice şi purtaţi o discuţie onestă unul cu celălalt privind lucrurile care vă plac şi cele pe care urâţi să le faceţi în casă. Cădeţi de acord să preluaţi dumneavoastră responsabilităţile casnice pe care partenerul le detestă. În ceea ce priveşte treburile casnice pe care amândoi le detestaţi, este bine să acţionezi pe principiul echilibrului.

Nu te certa pe lucruri neimportante. Uneori ne contrazicem şi ne certăm doar de dragul de a ne proteja opiniile și orgoliile. Este bine să te concentrezi pe ceea ce este cu adevărat important şi să ignori ceea ce nu este.

Fă complimente. Toată lumea iubeşte să primească complimente, dar ele au impact mai mare dacă vin din partea partenerului şi dacă sunt sincere. Aşadar, nu ezita să-ţi complimentezi partenerul.

Spune: “Mulţumesc!” Arată gratitudine atunci când partenerul îşi lasă treburile pentru a face ceva pentru tine. Mulţumiţi nu doar pentru lucrurile de foarte mare importanţă, este important să aveţi o astfel de atitudine în fiecare zi, pentru a-i arăta partenerului cât de mult îl apreciezi. Și spune des: ”te rog”. Cele doua exresii fac minuni!

Îndeamnă! Într-o relaţie sănătoasă de cuplu, faptul de a vă îndemna unul pe altul să învăţaţi noi lucruri poate să fie un instrument foarte important. Totuşi, nu trebuie să forţezi partenerul să facă lucruri pe care nu şi le doreşte sau de care nu îi pasă.

Păstrează interesul unul pentru altul. Este simplu să presupui că ştii totul despre partenerul tău, mai ales dacă sunteţi împreună de mult timp. Totuşi, trebuie să vă menţineţi interesul faţă de gândurile şi opiniile partenerului. De asemenea, angajaţi-vă în conversaţii cu partenerul şi este posibil să descoperi lucruri noi despre acesta.

Dacă aplici toate aceste sfaturi viața în cuplu o să fie frumoasă și normală, și vei primi înapoi ceea ce dăruiești!

Citeste si

 

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

 

Comments

comments

Previous:

6 pași care-ți distrug relația

Next:

Ce trebuie femeile sa stie despre barbati

You may also like

Post a new comment