Grig Chiroiu –„Din hobby, râsul a ajuns un mod de existență“

06 February of 2012

Credit foto: PrimaTV

Actorul Grig Chiroiu joacă al 17-lea sezon în „Trăsniții“, la Prima TV. Creator al multor personaje care datează încă de pe vremea când era în echipa de la „Chestiunea zilei“, acum Grig este pur și simplu caporalul Pupăză. De la ironie subtilă la bășcălia spumoasă, actorul încearcă, uzând de satiră, să ne „îndrepte ridurile“.

Când a devenit râsul un mod de existență?
G.C.: La început am făcut-o de plăcere, era un hobby. Pe urmă, când am văzut că poți face același lucru, dar din care să câștigi și bani, am luat-o mai în serios. Atât de serios, încât a devenit jobul meu!

Câtă creativitate și câtă rutină există într-un pro­-
iect care trăiește de ani buni, ca „Trăsniții“?
G.C.: De obicei, după mulți ani în care practici o meserie, la un moment dat intervine rutina. Noi tocmai am în­cheiat sezonul al 17-lea din „Trăsniții“ (fie ca au fost „în NATO”, „din NATO“ sau doar „Trăsniții”) și, chiar dacă filmăm de 8 ani, nu putem spune că a intervenit acea rutină. Fiecare episod are o anumită poveste, fiecare sezon vine cu ceva nou, deci ne reinventăm de fiecare dată, așa că nu avem timp să ne plictisim. De exemplu, într-unul dintre episoadele filmate de curând, Mârlanu’ era bunica lui Ferdi, iar în cel de acum două zile era vrăjitoare; în altul, preot, și exemplele pot continua. Dacă am intra în rutină, și telespectatorii ar percepe-o la fel, și atunci interesul pentru „Trăsniții“ s-ar diminua. Audiențele noastre arată însă contrariul: suntem chiar în creștere, deci putem spune ca 98% e creativitate, iar restul, adică drumul pe care-l fac spre platou în zilele de filmare, e rutină!

Cine construiește textul, scenariul, personajele?
G.C.: Mihai Marinescu este scenaristul nostru. De la el pleacă în mare parte ideile, dar bine­înțeles că ne sfătuim înainte de fiecare sezon și venim și noi, echipa de actori, cu idei. În timpul filmărilor, mai îmbogățim scenariul pe loc, cu improvizații, în funcție de inspirația fiecăruia.

Ce face Grig Chiroiu în timpul liber?

 

Ivana Iancu

 

Continuarea interviului o poți citi în numărul 3/2012 al revistei “Ioana”, acum pe piață.

Comments

comments

Previous:

Catrinel Sandu: “Dacă ar fi după mine, mi-aș lua toți prietenii acolo”

Next:

Adela Popescu: „Și actoria, și muzica fac parte din sufletul meu“

You may also like

Post a new comment