Spune NU ridurilor! O strategie care funtioneaza daca este respectata

12 November of 2019

Spune NU ridurilor! – Fiecare linie fină de pe chipul tău spune o poveste: ai râs mult, 
dar ai avut și momente în care te-ai încruntat. Cum putem să ne protejăm pielea de o îmbătrânire prematură?

1.Cu ajutorul antioxidanților

Antocianii sunt antioxidanți puternici care au un rol protector asupra celulelor. Deoarece corpul nu le produce, trebuie să le luăm din alimentele (legumele și fructele) ce au culoarea albastru spre violet. Este foarte bine să incluzi în alimentația ta fructele de păduse, portocalele roșii, ceapa și varza roșie sau vinetele. Antioxidanții au ca rol legarea permanentă a radicalilor liberi și pot astfel să ne protejeze de influențele unui mediu toxic.

2.Fără stres

Stresul produce și mai mulți radicali liberi în sânge. Aceștia pot deteriora, pe termen lung, celulele. Concluzia? Pielea îmbătrânește mai repede când suntem stresate. Relaxarea este cuvântul de ordine cu care ar trebui să-ți începi ziua. Că practici meditația sau plănuiești o vacanță, toate acestea te ajută să scapi de stres.

3. Cu ajutorul 
botoxului

Botoxul este o metodă rapidă și eficientă de îndepărtare a ridurilor. Dacă ai ales această metodă, este important să alegi cu mare grijă medicul care să-ți injecteze substanța. Este important de știut faptul că, odată ce toxina botulinică nu mai este prezentă în piele, mușchii faciali se regenerează, fără efecte secundare.

4. Sport împotriva îmbătrânirii

Sportul este o metodă foarte bună ce previne îmbătrânirea pielii. El stimulează metabolismul și activează sistemele de apărare ale corpului. În plus, exercițiile constante previn acumularea de greutate în exces ș, prin urmare, acumularea de grăsimi pe față.

5. Ulei de ghimbir

Aplicat pe piele cu ajutorul unei dischete de vată, uleiul de ghimbir ajută la prevenirea ridurilor. El stimuleazpă metabolismul și activează sistemul limfatic.

6. Curățare în profunzime

În fiecare dimineață și seară, tenul trebuie curățat. Dacă pielea este plină de impurități, substanțele active din cremele pe care le folosești nu pot pătrunde în epidermă și nu-și mai pot face treaba cum trebuie. Porii înfundați sunt responsabili pentru un ten ce nu poate respira. Masajul facial ajută și el la relaxarea mușchilor și la netezirea pielii. Dacă nu vrei să investești într-un aparat special pentru masaj, ajută-te de buricele degetelor.

7. Mai mult somn

Organismul nostru are nevoie de odihnă pentru a se relaxa. Tocmai de aceea, nu renunța la cele opt ore de somn de care ai nevoie în fiecare zi.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: Irina Stanescu
Sursa foto: pixabay.com/

 

Comments

comments

Previous:

Mentă parfumată 
pentru frumusețe 


Next:

Lasă-te învăluită de magia sărbătorilor și bucură-te de o piele frumoasă cu noul set cadou elmiplant

You may also like

Post a new comment