Chiar și cel mai bun bucătar greșește uneori. Nu-ți face griji: poți repara cu câteva trucuri
Supă prea sărată
Te-ai îndrăgostit? Sau nu ai fost atentă? În orice caz, sarea în exces este o greșeală clasică. Dacă ai scăpat prea multă sare, este de ajuns să diluezi supa cu apă, lapte sau smântână. Sau poți să pui un cartof crud ori o bucată de măr în supă, care se scot înainte de servire.
La ghiveciuri e de ajuns să pui un pic de oțet de mere sau de zahăr.
Sufleu ars
Abia ai băgat un sufleu la cuptor și, după câtva timp, partea de jos pare la fel de crudă, în timp ce stratul superior deja începe să se ardă treptat… În acest caz, sufleul se acoperă cu o folie de aluminiu, care se scoate doar în ultimele 5 minute. Dacă crusta de cașcaval e prea neagră, trebuie îndepărtată.
Frișcă moale
Dacă bați și iar bați și totuși frișca nu se întărește, probabil că este prea caldă. Trebuie ținută timp de 30 de minute la frigider și apoi să reiei procesul. Dacă te grăbești, pune castronul în apă foarte rece și încearcă din nou. Nu ai destulă frișcă? Atunci bate, în alt castron, un albuș de ou și lungește cu el frișca.
Verdeață ofilită
Când verdeața proaspătă din ghiveci se ofilește, taie tulpinile și pune-le într-un pahar cu apă cu zahăr. Busuiocul și alte plante își revin rapid. Sau pune‑le timp de câteva minute în apă călduță.
Prăjitură carbonizată
Prăjitura e neagră în loc de aurie? Atunci răzuiește stratul superior cu un cuțit. La fursecuri se folosește o răzătoare. După aceea presară zahăr pudră sau un strat de glazură și nimeni nu observă.
Orez ars
Pune orezul care se poate desprinde din cratiță în alt vas. Apoi pune deasupra o felie de pâine și las-o să stea timp de 5 minute. Pâinea extrage mirosul și gustul de ars. Dacă orezul nu este încă moale, îl poți fierbe, cu atenție, în continuare. Nu amesteca – acest lucru dizolvă amidonul și orezul devine lipicios.
Ou amestecat
Uneori, când separi albușul de gălbenuș, se mai întâmplă și accidente. Dacă ți-a căzut ou pe jos, înainte de a șterge, presară niște sare deasupra – se strânge și poate fi șters mai ușor cu un prosop de hârtie. Iar dacă mai ai nevoie de un ou pentru aluatul tartei și ai rămas fără, înlocuiește-l cu 1 lingură de amidon.
Citeste si:
Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/
Comments
You may also like
-
28 Apr
Tarta cu branza
CulinarSe spune ca aceasta este cea mai buna tarta cu branza din lume! Este moale, ...
-
13 Jan
Pui umplut cu garnitură de cartofi la cuptor
CulinarIngrediente (4 porții): •500 g cartofi •2 lămâi •1 pui (cca 1,5 kg) •sare, piper ...
-
28 Jun
Cheesecake cu capsuni
CulinarAceasta prajitura este ca povestea unei nopti de vara. Se face simplu si nu ai ...
-
02 Dec
Tartă crocantă cu mere
CulinarIngrediente: aluat franțuzesc congelat, 6 linguri de unt topit , 2 linguri de zahăr brun, ...