Sophia – „Am crescut ascultând muzica anilor ’80”

07 January of 2010

Printre atâtea nume noi în muzica românească, Sophia se diferențiază tocmai prin faptul că este o voce. Cântecul ei, în stilul anilor ‘80 ne readuce plăcerea de a asculta o muzică bună.

 

Locul nașterii? M-am născut la Bacău, însă întreaga copilărie mi-am petrecut‑o la Piatra Neamț.

Cea mai frumoasă amintire din copilărie? Copilăria însăși reprezintă una dintre amintirile frumoase ale existenței noastre. Un moment de emoție pe care nu îl voi uita l-am trăit pe la 8-9 ani când câștigam primul concurs național de tenis de câmp, la Baia Mare.

Temperament? Sunt o romantică plină de nostalgii, care trăiește cu intensitate fiecare clipă a vieții.

Slăbiciune? Am și eu micile mele scă­pări: oamenii pe care îi iubesc și fără de care nu pot trăi, ei sunt slăbiciunea mea.

Calitate? Tenacitate. Mi-aș dori ca muzica mea să placă și numele meu să devină foarte cunoscut.

Ce apreciezi la cei din jur? Aprecierea mea față de ceilalți este, de multe ori, lăsată pe seama acțiunilor directe. Sunt însă camaradul sensibilității și al respectului.

Ce te deranjează la ceilalți? Mi-a fost greu întotdeauna să înțeleg lipsa modestiei, a educației și nu i-am apreciat pe aceia care se dau drept ceea ce nu sunt.

Ai un model de viață? Nu mă pot raporta la un personaj de sine stătător care să se fi constituit într-un model pentru mine. Admir însă, determinarea Madonnei, permanenta ei reinventare artistică, doza ei de nonconformism și longevitatea carierei.

Ai o carte preferată? Da, iar din când în când o recitesc: „Quo Vadis“, de Henryk Sienkiewicz.

Dacă ar trebui să iei totul de la început, ai renunța la ceva?

Foto: Mediapro Music

Am unele regrete, însă am înțeles, de-a lungul timpului, că în viață totul se întâmplă cu un scop. Eșecul de astăzi poate deveni realizarea de mâine.

De ce ai ales muzica anilor 80’? Nu eu am ales genul muzical, el m-a ales pe mine încă din vremea copilăriei. Acasă, familia mea asculta muzica din anii ’80. Am crescut eu însămi ascultând-o. Acum simt și știu că asta este ceea ce vreau să cânt.

Există și lucruri fără de care nu ai putea trăi? Cred că mă pot lipsi de lucrurile materiale, în general, însă trebuie să recunosc că tehnologia devine o parte din ce în ce mai importantă în viața mea.

Citatul preferat: „Nu te teme să înaintezi, teme-te doar de încremenire“.

Sophia înseamnă… ÎNȚELEPCIUNE!

Sophia a fost numele bunicii mele, pe care am pierdut-o înainte să o cunosc. Mă numesc Sophia în amintirea ei.

Interviu realizat de Ivana Iancu

Comments

comments

Previous:

Lavinia

Next:

Doina Scripcaru – diva cu glas de privighetoare

You may also like

Post a new comment