Şofranul, condimentul-minune: distruge celulele canceroase şi are efect afrodisiac

06 October of 2016

Originar din Persia, şofranul este condimentul cu cele mai multe aplicaţii terapeutice. Proprietăţile sale curative sunt menţionate în cazul Alzheimerului, cancerului de piele, dar şi al depresiei.

Şofranul este cel mai scump condiment din lume, preţul pentru un kilogram ridicându-se la câteva mii de euro. Pe cât este de scump, pe atât este de sănătos, proprietăţile sale curative fiind menţionate în peste 90 de maladii. Există însă şi contraindicaţii. Nu trebuie consumat în cantităţi mai mari de două grame pe zi. De asemenea, este interzis femeilor gravide, deoarece poate provoca avortul.

Distruge celulele canceroase

Studiile efectuate până în prezent asupra şofranului arată că acesta conţine o substanţă, curcumina, care inhibă creşterea celulelor canceroase. Până în prezent, aceasta s-a dovedit eficientă în tratarea cancerului la nivelul gurii, urechilor, sânilor, stomacului, colului uterin şi ficatului.

Ajută digestia
Persoanele care au probleme cu digestia pot apela cu încredere la şofran. Infuzia cu şofran este unul dintre cele mai bune tratamente naturiste pentru balonare şi constipaţie. Specialiştii recomandă consumul de infuzie de şofran atât după prânz, cât şi după cină.

Scade colesterolul
Tot curcumina din şofran este responsabilă şi pentru oprirea extinderii în organism a celulelor grase. Astfel, şofranul reprezintă un mare ajutor pentru persoanele care vor să scadă în greutate. Totodată, studii efectuate asupra şofranului arată că acesta ajută şi la scăderea colesterolului, precum şi la ameliolarea steatozei hepatice (n.r. – ficatul gras).

Ajutor pentru inimă
Şofranul este şi un tonic pentru inimă, astfel încât ar trebui folosit cât mai des la gătit. Totodată, studiile au mai arătat că acesta este benefic şi pentru persoanele care au suferit în trecut un accident vascular cerebral.

Eficient impotriva impotentei si sterilitatii
Important este sa fie utilizat cu mare atentie, in cantitati minimale.Principala acţiune a şofranului este aceea de reglator hormonal, această minunată plantă medicinală fiind extrem de utilă în tratamentul impotenţei, sterilităţii, ejaculării precoce, acneei, slăbiciunii fizice şi în unele afecţiuni psihice.

Şofranul de Iran este considerat cel mai calitativ, este roşu aprins iar cel de India spre portocaliu şi ceva mai light la gust. Un gram de şofran pur poate costa în jur de 60-70 de lei, dar trebuie utilizat cu mare atenţie, în cantităţi minimale. Se prepară un extract cu lichid rece, care apoi se adaugă la mancărurile fierbinţi. Orezul cu şofran este renumit, are o culoare şi un gust nemaipomenit, iar un suc de roşii cu şofran nu-l veţi uita repede!

Proprietăţile curative ale şofranului sunt menţionate in peste 90 de maladii. Dintre ele, Alzheimer, cancerul de piele, depresia, sistemul imunitar, purifică sângele, combate pofta de mâncare, este extrem de eficient în curele de slabire, poate preveni orbirea, etc.

citeste si:

sursa foto: pixabay.com/articol exclusiv online, text: echipa Ioana

Comments

comments

Previous:

Mari greseli pe care le faci cu sanatatea ta, in fiecare zi!

Next:

Vrei sa ai talie fina? Acesta este alimentul care te ajuta!

You may also like

Post a new comment