Slănic Prahova

24 May of 2012

Foto: Cristian Niculescu

La doar 100 km de Capitală, stațiunea Slănic Prahova reține chiar și atenția turiștilor aflați în trecere

Aflată la o altitudine de 400 de metri, între văile râurilor Prahova și Teleajen și la circa 100 km de București, stațiunea Slănic Prahova oferă turiștilor atracții naturale unice în Europa, precum vechea mină de sare și lacul cu apă sărată.

Salina Prahova
Mina Unirea, transformată în sanatoriu, este situată la o adâncime de 210 metri, fiind formată din 14 camere cu înălțimi ce ating în anumite locuri și 45 de metri.

Foto: Cristian Niculescu

Accesul în mină este realizat cu ajutorul lifturilor, care coboară peste 200 de metri în subteran, într-un spațiu cu o temperatură anuală constantă, de aproximativ 12 grade Celsius. Cei care doresc să aibă parte de un tratament eficient trebuie să petreacă patru ore zilnic în salină, timp de două săptămâni. Tocmai de aceea, salina oferă celor veniți la tratament, dar și turiștilor aflați în vizită, locuri de joacă pentru cei mici, un teren de sport, o sală cu mese de biliard și un bufet.

Foto: Cristian Niculescu

Muntele de Sare
Muntele de Sare din stațiunea Slănic Prahova și Lacul Miresei format la poalele sale pot fi localizate ușor de către vizitatori, în intravilanul localității, nu departe de salină, pe strada Baia Baciului. Începând cu anul 1954, zona a fost declarată rezervație naturală geologică și geomorfologică. Din Complexul Baia Baciului fac parte: Muntele de Sare cu Grota Miresei, Lacul Mare, în suprafață de 5.100 mp, și Baia Porcilor, cu nămol terapeutic, de 1.460 mp.

Foto: Cristian Niculescu

În perioada anotimpului cald, întreaga arie protejată a rezervației este înțesată cu turiștii veniți la băi.

Transport și cazare: Pentru cei care pleacă din București spre Slănic Prahova există variante de transport cu microbuzul sau, mai comod, cu autoturismul personal. Distanța de 100 km este parcursă în maximum 2 ore.
Pensiunile din stațiune și din împrejurimi oferă cazare la prețuri accesibile, plecând și de la 50 de lei camera dublă/noapte, în timpul săptămânii.

Text: Cristian Niculescu

Comments

comments

Previous:

O legendă dată uitării: Băile Herculane

Next:

Torino – popas pe tărâmul Piemontului

You may also like

Post a new comment