La doar 100 km de Capitală, stațiunea Slănic Prahova reține chiar și atenția turiștilor aflați în trecere
Aflată la o altitudine de 400 de metri, între văile râurilor Prahova și Teleajen și la circa 100 km de București, stațiunea Slănic Prahova oferă turiștilor atracții naturale unice în Europa, precum vechea mină de sare și lacul cu apă sărată.
Salina Prahova
Mina Unirea, transformată în sanatoriu, este situată la o adâncime de 210 metri, fiind formată din 14 camere cu înălțimi ce ating în anumite locuri și 45 de metri.

Foto: Cristian Niculescu
Accesul în mină este realizat cu ajutorul lifturilor, care coboară peste 200 de metri în subteran, într-un spațiu cu o temperatură anuală constantă, de aproximativ 12 grade Celsius. Cei care doresc să aibă parte de un tratament eficient trebuie să petreacă patru ore zilnic în salină, timp de două săptămâni. Tocmai de aceea, salina oferă celor veniți la tratament, dar și turiștilor aflați în vizită, locuri de joacă pentru cei mici, un teren de sport, o sală cu mese de biliard și un bufet.

Foto: Cristian Niculescu
Muntele de Sare
Muntele de Sare din stațiunea Slănic Prahova și Lacul Miresei format la poalele sale pot fi localizate ușor de către vizitatori, în intravilanul localității, nu departe de salină, pe strada Baia Baciului. Începând cu anul 1954, zona a fost declarată rezervație naturală geologică și geomorfologică. Din Complexul Baia Baciului fac parte: Muntele de Sare cu Grota Miresei, Lacul Mare, în suprafață de 5.100 mp, și Baia Porcilor, cu nămol terapeutic, de 1.460 mp.

Foto: Cristian Niculescu
În perioada anotimpului cald, întreaga arie protejată a rezervației este înțesată cu turiștii veniți la băi.
Transport și cazare: Pentru cei care pleacă din București spre Slănic Prahova există variante de transport cu microbuzul sau, mai comod, cu autoturismul personal. Distanța de 100 km este parcursă în maximum 2 ore.
Pensiunile din stațiune și din împrejurimi oferă cazare la prețuri accesibile, plecând și de la 50 de lei camera dublă/noapte, în timpul săptămânii.
Text: Cristian Niculescu
Comments
You may also like
-
08 Jan
Arad, oraș reper al culturii
CălătoriiMonumente de artă, clădiri cu valoare istorică, lăcașuri de cult și numeroase locuri de agrement ...
-
08 Jun
Paris, orașul iubirii
CălătoriiCând am plecat la drum, să văd Parisul, mă gândeam că toate informațiile sunt un ...
-
12 Jun
Cluj-Napoca, mândria Transilvaniei
CălătoriiO splendidă urbe a Ardealului, ce îmbină, într-un mod elegant, elemente din trecut cu simboluri ...
-
28 Jan
Veliko Târnovo
CălătoriiUna dintre cele mai bine păstrate cetăți medievale din estul Europei, la nici 200 km ...