Slabim fara dieta. Ce poti face ca sa arzi calorii in mod natural

12 April of 2019

Slabim fara dieta. O cale sigură de a scăpa de kilogramele în plus este activita­tea fizică regulată și sus­ți­nu­tă. Nu e o cale prea ușoară, desigur, și așa se face că nu sunt prea mulți amatori de a o urma. Însă există o șansă și pentru ceilalți: cu puțină istețime, activi­tă­țile și treburile cotidiene, hobbyurile și  chiar sexul se pot folosi drept tot atâ­tea ocazii de a arde calorii. Iată cum:

1 Grădinăritul
Săpăm, greblăm, plivim – după o oră de astfel de activități asudăm serios – și asta deoarece am ars deja  400 de calorii.  E timpul să tundem gazonul? Fericiți cei care posedă o supra­față întinsă, deoarece la fiecare jumătate de oră de tuns gazonul se ard cca  120 calorii.

2 Urcatul scărilor
Stai la etajul 10? 10 mi­­­­­nute de urcat scările repre­zin­tă un antrenament optim pentru inimă și circulație, care arde cca 100 de calorii.  În plus, ne alegem cu picioare ferme și  bine formate, vene cu pereți sănătoși și o rezistență fizică de invidiat. Nu neglijați nici coborârea și evitați scările rulante!

3 Sărutul
Îmbinăm plăcutul cu utilul: 5 minute de sărut pasional anga­jează nu mai puțin de 30 de mușchi și ard nu mai puțin de  150 de calorii!

4 Folosiți bicicleta
Pentru drumurile prin oraș se poate folosi cu încredere bicicleta. Nu cere un efort deo­sebit, este practic, uneori chiar mai rapid decât mersul cu mașina, și corpul lucrează eficient, arzând  220 de calorii.  Face fundul rotund și ferm.

5 Shoppingul
Dacă a merge 30 de minute pe jos s-ar putea să ni se pară plicticos, 30 de minute petrecute alergând după rochia perfectă nu reprezintă practic niciun efort pentru noi, chiar dacă măsură­torile arată că în felul acesta am scăpat de  250 de calorii.  Dacă rochia se lasă mai greu găsită și ne cere o oră de shopping, reușim să ardem toată masa de prânz. Nu este de neglijat nici exercițiul pentru brațe, re­pre­zentat de căratul pungilor…

6 Cel mai bun exercițiu!
30 de minute de plăcere ne scapă de nu mai puțin de  300 de calorii.  Beneficiile sunt multiple; dincolo de activitatea fizică propriu-zisă, organismul mai beneficiază și de descărcarea de hormoni ai plăcerii, care previn apariția unor eventuale atacuri de foame năprasnică!

7 Spălatul pe dinți
Dacă este efectuat temeinic, cu periaj, ață dentară și clătire cu apă de gură, ar trebui să dureze cca 10 minute. Nu stați drept în picioare, ci îndoiți genunchii și coborâți bazinul, cu spatele vertical – ardeți cca 100 de calorii  și vă alegeți cu fese ferme.

8 Plimbarea asigurată!
Cine vă scoate la plimbare 30 de minute pe zi, fie vară, fie iarnă, fie ploaie, fie soare? Este prietenul patruped! 30 de minute de plimbat câinele ard cca  200 de calorii. Lăsați-l să alerge, dar urmați-l în sprint – așa, numărul de calorii arse ajunge la un extrem de satisfăcător  600.

9 Curățenie
Nu bombăniți curățenia de primăvară: dereticați cu pasiune, frecați podele și spălați geamuri – o oră de astfel de activități vă scapă de cel puțin  300 de calorii.

10 Televiziune interac­tivă!
Nu stați pasive în fața ecranu­lui. Cât timp vă uitați la se­ria­lul preferat, faceți bici­­cleta stând pe spate sau alte exerciții cu picioarele. În felul acesta un episod de 30 de minute ajunge să ardă cel puțin 200 de calorii.  Sau presați energic palmele una de alta, în dreptul pieptului, în 5 reprize de 30 de secunde.

11 Spălatul vaselor
Știm că e neplăcut să speli vase, dar iată ceva ce v-ar putea consola: veți arde  75 de calorii  – în comparație cu numai 25 de calorii în cazul în care utilizați mașina.

12 Spălatul mașinii
Spălați cu șampon, lustruiți, folosiți aspiratorul pentru interior, și în 30 de minute mașina va străluci, dar și  silueta, pentru care tocmai ați  ars  150 de calorii.

13 Aspirat
Dați drumul la muzică și apăsați clapa aspiratorului: începe călătoria prin fiecare colțișor din casă – veți scăpa dintr-o lovitură de praf, scame, mizerie și de circa  150 de calorii.

 

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Mit si adevar despre hrana sanatoasa. Revolutia alimentara, varianta buna

Next:

Dieta cu furculita. Diete ciudate dar eficiente

You may also like

Post a new comment