Singurul truc de care trebuie să ții cont atunci când te machiezi

13 October of 2017

Probabil ți s-a întâmplat la un moment dat să observi că arăți diferit atunci când te uiți în mai multe oglinzi. Mitul că unele dintre ele ne fac să arătăm mai bine are în spate un sâmbure de adevăr.

Nu oglinzile sunt cele care ne scot în evidență atuurile sau defectele, ci lumina din încăpere. Iar importanța iluminării corecte este cu atât mai mare atunci când te machiezi. De exemplu, știai că luminile fluorescente te pot face să te machiezi mai intens decât este cazul? Asta se întâmplă deoarece acest tip de lumini îți accentuează mai mult defectele și te păcălesc să crezi că micile imperfecțiuni sunt încă vizibile chiar și sub primul strat de fond de ten. Iată ce ar trebui să știi, astfel încât machiajul tău de zi sau de seară să nu mai fie sabotat de iluminatul de proastă calitate:

  1. Asigură-te că lumina cade uniform pe tenul tău

Atunci când chipul tău nu este iluminat uniform se creează niște umbre prin care îți sunt evidențiate cearcănele sau petele de pe ten. Dacă obișnuiești să te machiezi în dormitor, probabil ai observat deja că lumina de la lustră nu te avantajează la fel de mult cum ți-ai dori. De aceea, makeup artiștii recomandă să te machiezi în baie, iar iluminatul general să fie completat și de un iluminat specific. Este suficient să citești aceste sfaturi prețioase și nu vei mai face niciodată greșeli când vine vorba despre iluminarea spațiului în care te machiezi de obicei. După cum observi, există soluții de calitate prin care poți configura cantitatea de lumină de care ai nevoie, precum și gradul de căldură al acesteia.

  1. Evită luminile fluorescente sau colorate

Lumina fluorescentă nu avantajează pe nimeni și te poate face să aplici mai multă pudră bronzantă sau fard de obraz decât este cazul, pentru că îți dă senzația că ești palidă. Lumina galbenă te poate face să pari obosită sau bolnavă, ceea ce te va determina să aplici mai multă pudră albă sau anticearcăn, în încercarea de a-ți ascunde cearcănele. Iar lumina de culoare roz, deși îți pune bine în valoare trăsăturile, te poate păcăli să nu aplici suficient fard de pleoape și astfel vei obține un machiaj mai șters decât intenționai. Cea mai bună este lumina care o imită pe cea naturală, dar și lumina albă, precum cea a LED-urilor, este o variantă la fel de bună. Astfel te vei asigura că machiajul tău va arăta mereu impecabil și că nu vei ajunge în situații stânjenitoare în care să ieși din casă cu obrajii puternic conturați sau cu un strat în plus de pudră.

  1. Alege corpurile de iluminat cu variator de lumină

Spoturile care îți permit să controlezi intensitatea luminii te ajută să găsești lumina ideală care să se potrivească și cu designul locuinței tale. De exemplu, încăperile zugrăvite într-o culoare mai închisă au nevoie de mai multă lumină, pentru a compensa nuanța camerei. De exemplu, aceste corpuri de iluminat pentru baie îți permit să îți dozezi singură cantitatea de lumină de care ai nevoie, într-un mod cât mai simplu.

  1. Ține cont de lumina din magazin atunci când îți cumperi produse de machiaj

Lumina din magazinele cu farduri este concepută astfel încât să pună în valoare produsele, însă nu neapărat și felul în care arăți machiată cu ele. De aceea, ar fi ideal să îți alegi machiajul din magazine iluminate natural sau să ai posibilitatea de a vedea cum arată acestea în lumina de afară. Poți încerca să testezi produse pe mână, apoi să ieși din magazin pentru a vedea cum arată acestea în lumină naturală. Acest truc te va ajuta să îți alegi corect nuanța fondului de ten sau a pudrei, dar și să apreciezi mai bine cum va arăta un fard de pleoape.

Tu știai toate aceste trucuri de machiaj? Care dintre ele ți se pare cel mai util?

 

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: JPC-PROD

Comments

comments

Previous:

Mierea ingredient de baza pentru cosmeticele facute acasa

Next:

Par frumos cu dieta potrivita

You may also like

Post a new comment