Simptome comune ale infecțiilor urinare feminine

05 February of 2018

Se spune că nu s-a născut încă femeia care să nu facă o infecție urinară. Pentru că este o suferință frecventă și comună iată care sunt simptomele care te anunță ca există o problemă. Acestea sunt cele mai comune simptome ale infecțiilor urinare feminine.

Una dintre cele mai comune și neplăcute afecțiuni urologice care afectează tractul urinar feminin este infecția urinară. Cauzată de bacteria Escherichia coli, odată ce intră în vezica urinară sau rinichi prin uretra, aceasta se multimplică rapid conducând la infecții ale tractului urinar. Femeile sunt mai predispuse la infecții urinare, deoarece au o uretră mai scurtă, ceea ce face calea de acces a bacteriilor mai rapidă. De asemenea, apropierea uretrei de vagin și anus, favorizează infecțiilr urinare.

Este foarte important să știi care sunt simptomele infecției urinare pentru că netratată afecțiunea poate avea consecințe foarte grave pentru sănătatea tractului urinar și mai ales a rinichilor.

Se consideră că acestea sunt cele mai frecvente șase simptome care indică o posibilă infecție urinară.

1. O senzație de arsură. Unul dintre simptomele cele mai frecvente ale infecției urinare este senzația de arsură în timpul urinării. Veți fi speriat de gândul de a merge la baie din cauza senzației iritante. Dacă acest simptom persistă pe tot parcursul zilei, este posibil să aveți o infecție a vezicii urinare.

2. Dureri de spate sau dureri abdominale inferioare. Infecția urinară poate produce inflamația vezicii urinare ceea ce duce la dureri abdominale. Durerea de spate și febra sunt semne careindică că infecția a afectat rinichii.

3. Oboseala. Un sentiment de slăbiciune și oboseală este caracteristic pentru infecția urinară cronică și apare mai ales la persoanele mai în vârstă.

4. Modificări de culoare sau urină mirositoare. Urina sănătoasă va avea întotdeauna o culoare gălbuie. Dacă urina își modifică culoarea de la galben închis la maroniu sau este tulbure, este posibil să ai o infecție a vezicii urinare. Urina care mirose intens sau neplăcut este un alt simptomul care indică o infecție urinară majoră.

5. Excursii frecvente la baie. Nevoia de a merge frecvent la baie este un alt simptom care poate indica o infecție urinară. Fiecre micțiune aduce foarte puțină urină, iar senzața persistă.

6. Febră sau răceală. Răspunsul natural al sistemului imunitar la o infecție este febra. Deci, în general, atunci când există o infecție urinară, ai febră, uneori chiar mare și frisoane puternice. Trebuie spus că persoanele în vârstă fac mai greu febră, deoarece sistemul lor imunitar este mai puțin reactiv.

Ca metode de prevenire a infecțiilor urinare cele mai importante bune obiceiuri sunt:

  • bea apă multă, în fiecare zi
  • pastrează mereu curată zona genitală
  • fă pipi după sex
  • nu te abține să mergi la baie pentru că urina menținută timp îndelungat în vezică favorizează apariția infecțiilor urinare.

Citeste și:

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Terapia access bars

Next:

Salinoterapia sau terapia cu sare

You may also like

Post a new comment