Iulia Zgripcea are grijă de sufletul ei și de vremea ta

26 October of 2017

Pe frumoasa Iulia Zgripcea o vezi la TVR 2, alături de Andrei Bărbulescu, dacă vrei să știi cum o să fie vremea. Primul contact cu televiziunea l-a avut la doar 16 ani, la o emisiune a lui Florin Călinescu. În 2003 a avut propria emisiune, Design, pe TVR 2, apoi a prezentat rubrica meteo de la Antena 3.

Cum se împacă studiile de inginerie a mediului cu o emisiune despre vreme?
IULIA ZGRIPCEA: Eu sunt inginer de profesie şi în facultate am studiat pe lângă fizică şi chimia factorilor de mediu, hidraulică, statică şi rezistenţă materialelor foarte multă agrometeorologie. Întotdeauna meteorologia a fost în strânsă legătură cu protecţia mediului, dar asta nu înseamnă că mi-a fost uşor acum 13 ani să încep să prezint prognoze meteo. A fost dificil să înveţ să lucrez în regim de live, cu vorbire liberă, pentru că ritmul este foarte alert şi eşti supus mereu neprevăzutului. Orice greşeală, orice acroc nu mai poate fi remediat. Acum însă cel mai bine mă simt atunci când transmit în direct.

Ce faci când nu prezinţi emisiunea „E vremea ta!“?
IULIA ZGRIPCEA: Mă ocup de cei doi băieţi gemeni ai mei, care au şase ani şi care merg la şcoală. Ei sunt în etapa în care-şi uită penare, geci, pulovere la ore aşa că nu mai prididesc în fiecare săptămâna cu recuperatul lor. Pe lângă ei, mă mai ocup de un proiect alături de Andrei Bărbulescu, “De vorba cu Iulia Zgripcea”, un proiect în cadrul căruia facem interviuri online cu diferite vedete (Marius Manole, Felicia Filip, Medeea Marinescu, Irina Margareta Nistor, sportivi precum Andreea Răducan, Monica Roşu, Andrei Iosep) sau oameni de carieră de la care avem de învăţat. Scriu pe blog despre aceste interviuri şi despre alte subiecte de lifestyle şi le prezint urmăritorilor mei de pe facebook zilnic “Din vreme despre vreme”.

Cât de des trebuie să te reinventezi în televiziune că să rămâi sus?
IULIA ZGRIPCEA: În televiziune trebuie să te perfecţionezi în mod continuu, să fii mereu la curent cu tot ce se întâmplă în lume, să adaugi în mod constant o doză de inedit şi sub nicio formă să devii blazat sau mulţumit de ţine vreodată! Eu cred că starea de “veşnic nemulţumit” de sine în acest domeniu este cheia succesului şi motorul care te ajută să urci sau măcar să te menţii.

Ai fost tentată şi de alt gen de presă? Sau de alt tip de emisiuni televizate?
IULIA ZGRIPCEA: Domeniul meteo este unul specific aşa că ar însemna să renunţ la tot ce am învăţat în aceşti 13 ani despre vreme şi acest gen de prezentare dacă ar fi să schimb domeniul. Nu mă gândesc să renunţ vreodată la meteo, dar pe lângă acest domeniu va povesteam puţin mai sus că am şi alte proiecte pe sufletul meu. Cred că trăim într-o perioada în care toate se mişcă foarte repede şi nu mai avem timp sau poate din ignoranţa nu mai apreciem valorile. De aceea am încercat că în interviurile mele să scot în evidenţă calităţile şi puţin din sufletul bun al oamenilor cu care am plăcerea să vorbesc.

Eşti o prezenţă mai mult decât agreabilă şi o femeie foarte frumoasă. Care sunt secretele tale de beauty?
IULIA ZGRIPCEA: Nu mă preocupă foarte mult acest aspect al vieţii, sau măcar aş putea spune că mă îngrijesc de look-ul meu mai puţin decât multe dintre colegele mele. Fac puţin sport, mănânc în general sănătos dar nu ţin diete şi foarte important am grijă de sufletul meu. Ne preocupăm foarte mult de trup uneori şi uităm că spiritul, sufletul nostru are nevoie şi el mereu de hrană.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: Ada Oprea

Comments

comments

Previous:

La Tulcea, a început Festivalul Internațional de Teatru „TRAGOS”

Next:

Polina, danser sa vie sau despre un film de dans într-un festival de teatru

You may also like

Post a new comment