„Mă bucur de vârsta pe care o am“

08 December of 2014

O apariție angelică, mereu veselă, pusă pe șotii… Pe cât de frumoasă, pe atât de serioasă în tot ceea ce face! Andreea Pătrașcu Ibacka a debutat ca actriță de tele­novelă în „Regina“ și intrarea ei în lumea showbizului a fost întâmplătoare. Evoluția sa ulterioară do­ve­dește însă că actoria și televiziunea i se potrivesc mănușă.

Foto: Acasa TV

Foto: Acasa TV

Cum reușești să fii mereu frumoa­să? Ai anumite tabieturi?
Mulțumesc pentru compliment. Totuși, recu­nosc că nu mă trezesc niciodată așa, ca în filme, cu părul coafat, gata pentru o prezentare de modă. Cât despre ritualuri, n-am vreun secret. Nu adorm machiată, îmi hidratez tenul, mănânc sănătos (cu mici excepții vinovate, mai ales dulci), fac și ceva mișcare și… mai con­­tribuie și soțul, care mă stresează uneori, din păcate, dar așa măcar mă ajută să ard calorii. În plus, mă bucur încă de vârsta pe care o am.

 
Ești clienta fidelă a saloanelor de beauty?
Nu mi se întâmplă prea des, pentru că nu am timp, dar uneori tânjesc după asta. Mai ales după masajul de relaxare…

Ți-ai făcut vreun „retuș“, ca să numim subtil operația estetică?
Din fericire, nu am simțit nevoia. Și sper să nu fie cazul să apelez nici pe viitor.

La ce produs de make-up nu poți renunța sub nicio formă?
Nu există „sub nicio formă“. Machiajul e dispensabil, mai ales vara. Dar produsul meu de make-up preferat este mascara. Musai neagră, niciodată waterproof.

Ai vreun secret de frumusețe învățat de la mama?
Da. Băile de aburi cu infuzii de mușețel pentru un ten frumos. Se execută clasic, cu prosopul pe cap, în fața oalei fierbinți. 5-10 minute o dată pe săptămână sunt suficiente.

Ai făcut vreodată un lucru ciudat de dragul frumuseții?
Prin adolescență mă dădeam cu apă oxigenată pe păr, să se mai deschidă la culoare. Nu cred că a funcționat, efectul era placebo.

 
Cam cât timp îți ia să te machiezi dimineața?
15 minute. Sau 5 minute – în condiții de stres, când stă soțul cu gura pe mine. (râde)

Cel mai bun sfat de beauty pe care l-ai primit de la un stilist?
Să nu cumva să mă mai pensez singură, fiind­că nu mă pricep.

Aplici principul „ești ceea ce mănânci“?
Cred în treaba asta și sunt destul de atentă cu ce consum, să nu fac excese. Totuși, nu sunt nici vreo fanatică, să nu mă ating decât de produse bio sau eco. Mi-ar trebui mult mai mult timp liber pentru a mânca 100% corect.

Ce faci în timpul liber?
Scriu pe blog (www.andreeapatrascu.ro), merg în vizită la ai mei – chemarea Dristorului, cum îi spune Cabral –, ies cu fetele, un obicei la care n-aș renunța niciodată, sau merg la film.

Ce iei întotdeauna cu tine, când pleci la munte la schi?
Eu nu schiez. Și nici nu sunt tocmai adepta frigului, așa că mi se întâmplă rar să merg la schi. Cred că am fost doar de vreo 2-3 ori cu Cabral la snowboard. Atunci am înțeles că nu-i de mine, așa că am petrecut mai mult timp la baza pârtiei, cu un vin fiert, un ceai fierbinte. Și cu laptopul în față…

În sezonul rece, când afară e frig, acorzi o atenție sporită tenului tău?
De vreo doi ani am început să-mi aplic cremă cu protecție UV și iarna, la munte, mai ales pe față. I-am înțeles rostul, cu toate că m-am amuzat când am auzit prima oară de practica asta.

Cum arată pentru tine cea mai frumoasă vacanță de iarnă?
Hai să vorbim mai bine de o plajă însorită! Sunt născută vara, poate de asta la mare mă simt în elementul meu. Și totuși, n-am petrecut niciodată sărbătorile de iarnă la căldură, la mare…

Și nu practici deloc sporturi de iarnă, n-ai nici echipament?
Am doar patine, de când eram în liceu, dar nu le scot prea des la plimbare. Rolele, în schimb, sunt muncite și tocite milimetru cu milimetru.

Ai un loc pe care îți dorești să îl revezi în fiecare an de sărbători?
Cele mai frumoase sărbători se petrec acasă la părinți și la bunici. Nimic nu poate concura cu asta, indiferent cât de exotic ar părea!

Ce ținute îți pregătești pentru Crăciun și pentru Revelion?
N-am apăsări de genul ăsta. Contează să am familia alături, într-un cadru informal, cel mai probabil. Ținuta, deci, va fi comodă și grosuță, căci am circulația periferică proastă și îmi îngheață mâinile și picioarele ușor.

Aștepți cu nerăbdare să mănânci ceva anume cu aceste ocazii?
Da, sarmalele mamei, piftia bunicii mele și gogoșarii mei murați, în sos tomat. Sunt fan al bucătăriei tradiționale românești!

Participi la pregătirea mesei de Crăciun acasă?
Păi, am încotro? Dacă m-am măritat… Gătesc alături de mama mea, așa cum am făcut și în anii trecuți. Sper, însă, să ne ajute băieții cu aprovizionarea…

Text: Ivana Iancu

Comments

comments

Previous:

Secrete de vedete

Next:

Olivia Wilde, actriţă şi filantrop, noua imagine H&M

You may also like

Post a new comment