Sfaturi practice ca sa faci fata temperaturilor extreme de vara

03 August of 2017

Am o lista cu solutii si sfaturi practice ca sa faci fata temperaturilor extreme de vara. Temperaturile extreme de vara provoaca transpiraţii intense, deshidratare, ameţeli, moleseala. Avem noi 10 soluţii pentru a mai diminua din căldura zilelor toride de vară.

Îngheţata – Îţi recomandăm să consumi îngheţata pe bază de apă deoarece nu doar că te răcoreşte dar potoleşte şi setea.

Bea multă apă – Pe timpul vei transpiri mult mai mult şi ai nevoie de mai multă apă în organism. Un pahar de apă (nu trebuie neapărat să fie de la frigider – nu am vrea să te trezeşti cu „roşu în gât”) sau o sticlă cu apă purtată în geantă în permanenţă te va scăpa de deshidratare.

Punga de gheaţă – Dacă pui o pungă cu gheaţă pe încheieturi, te vei răcori instant şi vei scădea temperatura sângelui din corp. Nu trebuie să o ţii acolo decât câteva secunde – mai mult timp poate duce la o senzaţie neplăcută pe piele. Alternativ, ţine încheieturile sub un jet de apă rece timp de un minut şi spală-te pe faţă cât de des poţi.

Somnul – Chiar dacă dormi cu aerul condiţionat, ventilatorul sau geamul deschis, dormi cu un cearceaf pe tine. Poţi înmuia un prosop în apă şi poţi sta cu el pe frunte seara când te bagi în pat. Până se usucă, îţi va oferi o senzaţie răcoritoare.

Opreşte sursele de căldură – Pe cât posibil, ţine lumina stinsă. Opreşte televizorul dacă nu urmăreşti nimic. Stinge calculatorul sau laptopul. Scoate încărcătoarele din priză. Opreşte orice sursă de căldură de care nu ai nevoie momentan.

Nu face duşuri reci – Deşi tentaţia este să arunci toate hainele de pe tine cum intri în casă şi să te bagi sub jetul rece de apă, află că duşul cald îţi oferă senzaţia de prospeţime şi răcoare mai mult timp. După apa rece, organismul tău produce mai multă căldură pentru a readuce temperatura optimă în corpul tău.

Poartă culori deschise – Hainele strâmte şi închise la culoare blochează căldura primită de la soare şi îţi încălzesc corpul. Hainele largi, în culori vii, reflectă căldura şi pielea ta nu se va încinge. De asemenea, trebuie să ştii că bumbacul este textila cea mai recomandată pe timp de vară. Vei transpira foarte mult în materialele sintetice.

Cumpără un evantai – Deşi poate părea demodat, un evantai frumos nu te face decât elegantă şi te ajută să te mai răcoreşti. Dimensiunile sale îţi permit să îl porţi mereu cu tine, oricât de mică ar fi geanta ta.

Ai grijă la dietă – Alcoolul şi cafeaua sunt surse importante de deshidratare. În locul preparatelor fierbinţi, poţi opta pentru ceva mai răcoritor, cum ar fi o salată. Nu consuma lactate foarte grase şi mănâncă fructe în mod constant. În plus, gătitul te va ţine mai aproape de un aragaz pornit şi nu e ceea ce îţi doreşti în vreme de caniculă.

Citeste si: Sfaturi practice ca sa rezisti la 40 de grade. Idei de la oamenii desertului

Articol exclusiv online, Text: Otilia Ignat, sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Cum faci față plictiselii și lipsei de entuziasm acasă și la serviciu?

Next:

5 lucruri banale de care femeile nu puteau să se bucure în trecut

You may also like

Post a new comment