Sfaturi pentru 
o vacanță odihnitoare

06 June of 2017

 

Expresia „Concediu de odihnă“ s-a demonetizat între timp, dar sensul ei rămâne actual. Oare? Câte dintre noi se mai întorc odihnite 
din vacanță?

Slujba te-a solicitat foarte mult 
în acest an, ai avut multe probleme și situații dificile de rezolvat în familie, poate ai trecut prin câteva momente grele alături de soțul sau partenerul tău, copiii au avut nevoie de îngrijirea ta constantă, prietena cea mai bună a trecut prin evenimente traumatice și i-ai acordat sprijinul tău necondiționat.

Te recunoști în vreuna sau mai multe din variantele de mai sus? Atunci cu siguranță simți nevoia unei vacanțe care să te ajute să-ți încarci bateriile, să te relaxezi și să te odihnești. Poate că acum nu este momentul ideal pentru o excursie în Italia sau Bali, ci mai degrabă pentru un sejur liniștit la munte sau la mare, unde singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să te bucuri de peisaj, de aerul curat și de liniștea din jur. Paradoxal, însă, cei mai mulți oameni se întorc din vacanțe mai obosiți decât erau când au plecat.

Motivele sunt ușor de ghicit: stresul planificării, al bagajelor, al vizitării obiectivelor turistice poate fi uriaș. De altfel, mulți oameni preferă să aibă un concediu plin de evenimente, antrenant, spunându-și că se vor odihni când ajung acasă. Nu e nimic rău în asta, doar că, probabil, nu este cazul tău, cel puțin nu acum. Așa că dacă vrei o vacanță în care să te relaxezi și să te încarci cu energie, iată câteva sfaturi utile:

Planificarea
Multă lume crede că planificarea din timp a concediului elimină din stresul aferent unei călătorii. De multe ori însă se întâmplă exact pe dos: poate ce ai gândit acum șase luni nu mai este valabil azi, așa că dacă vrei să te simți cu adevărat liberă și detașată în vacanță, alege un loc la inspirația de moment. Nu te gândi prea mult, lasă-te condusă de intuiție și vei alege ce e mai bun pentru tine acum.

Destinația perfectă
Întâi de toate, alege un loc de evadare liniștit, ferit de aglomerație și agitație, de preferință în mijlocul naturii. Sunt excluse de pe listă orașele mari și turistice, plajele foarte populare din stațiunile celebre, destinațiile montane „la modă“. Dacă nu ai făcut-o până acum, încearcă agroturismul local sau 
o stațiune liniștită dintr-o țară străină. Oboseala și stresul acumulate în timp vor dispărea ca prin farmec. 
Dacă preferi muntele, fă drumeții scurte și încarcă-ți bateriile în pădure. Dacă nu poți trăi fără să vezi marea măcar o dată pe an, lasă valurile ei să-ți spele grijile și oboseala.

Compania potrivită
Dacă ai familie, este foarte probabil că te va însoți în vacanță. Însă pentru a nu lua cu tine problemele de acasă, stabilește de la început o regulă clară: 
și anume că în vacanță nu prea există reguli. Lasă pe fiecare să facă ce dorește (cu condiția să nu-i deranjeze pe ceilalți) și spune-le tuturor că ai nevoie de relaxare și odihnă. Măcar o dată pe an, 
în vacanță, ai voie să nu ai niciun fel 
de program. Dacă nu ai familie, mergi în concediu cu prieteni care vor același lucru ca și tine sau care îți înțeleg nevoia ta de deconectare completă. Spune-le de la început că ai nevoie de o perioadă de leneveală creativă și că ideea de program nu are ce căuta în vocabular timp de minimum zece zile.

Călătorie lejeră
Pentru o vacanță destinată relaxării și reîncărcării bateriilor nu ai nevoie de bagaj. Ia cu tine doar obiectele strict necesare și hainele în care te simți confortabil. Bagajul mic îți lasă multă libertate de mișcare și nu trebuie să ai grija lui.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Vacanță de relaxare pe Insula Ammouliani

Next:

Coasta Amalfi, paradisul de la malul Mării Tireniene

You may also like

Post a new comment