Sfaturi de ingrijire pentru Craciunita

22 December of 2015

Poinsettia sau Euphorbia pulcherima, cum este denumită ştiinţific, își face apariţia în casele noastre mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă, fiind una dintre cele mai apreciate idei de cadou. Poinsettia este o plantă destul de pretenţioasă, dar frumuseţea cu care ne încântă privirile merită tot efortul nostru.

Poinsettia: remedii pentru cele mai cunoscute probleme

Simptome: frunzele cad prematur.
Cauze: schimbarea bruscă de temperatură, curenţi de aer.
Remediu: mută planta într-un loc ferit de curent. Pe timpul nopţii, plantei ii trebuie asigurată o temperatură de 16-18°C, iar în timpul zilei nu trebuie să treacă de 27°C.
Cauze: o altă cauză a căderii frunzelor poate fi putrezirea rădăcinilor datorită solului prea umed pe perioade îndelungate de timp.
Remediu: odată ce au putrezit rădăcicile, planta nu mai are șanse de supravieţuire, cel mai bun remediu fiind de fapt evitarea acestui fenomen prin menţinerea solului umed, dar fără ca apa să băltească.

Simptome: apariţia la axila frunzelor sau pe dosul acestora a unor formaţiuni albe, mătasoase.
Cauză: Poinsettia este atacată de acarieni.
Remediu: curăţarea în mod regulat a frunzelor cu un tampon îmbibat în alcool previne apariţia acestor insecte. Combaterea acestora se face prin aplicarea de insecticide conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Citeste si: Lavanda, menta si musetel: trei plante care fac minuni

Simptome: frunzele prezintă pete alb-cenuşii, de obicei circulare, care apar mai întâi pe frunzele bătrâne apoi se extind şi pe cele tinere.
Cauze: planta este contaminată cu o formă de ciupercă care produce mucegai. Aceasta apare datorită unei umezeli excesive, provocată de lipsa drenajului sau de udarea excesivă.
Remediu: planta se va muta de lângă alte plante pentru a evita extinderea acestei boli, iar funzele atacate vor fi înlăturate cât se poate de repede. Se va asigura un drenaj corespunzător, iar udările se vor face regulat, fără excese.

Afla restul informatiilor despre ingrijirea plantei AICI!

Comments

comments

Previous:

Cum aduci bucuria Craciunului la tine in casa

Next:

Curatenia de primăvara – baie si bucatarie

You may also like

Post a new comment