Sfaturi de frumusete aflate de la bunica

26 November of 2012

Mâncarea făcută de bunica este cea mai bună. Dar și în materie de frumusețe bunica are o mulțime de rețete secrete pe care ar trebui neapărat să le notăm!

Face pielea fina
Tratamentul de răsfăț al bunicii pentru o piele frumoasă și sănătoasă: se amestecă 3 linguri de lapte bătut cu puțin suc de lămâie, iar compoziția se aplică pe față, gât și decolteu cu generozitate. Se lasă să acționeze aproximativ 15 minute și se clătește cu apă călduță. Laptele bătut este un adevărat elixir al frumuseții. Plin de vitamine și minerale, acesta acționează de la interior spre exterior, pentru o frumusețe pură.

Sfaturi de frumusetePentru mâini de catifea
În anotimpul rece mâinile se usucă repede și devin aspre. Bunicile noastre preparau o baie de radacina de crin pentru mâini. Se curăță de coajă trei-patru radacini și se fierbe într-un litru de apă timp de 20 de minute. Soluția se pune într-un castron, se toarnă deasupra apă rece și mâinile se țin înăuntru cca 10 minute.

Laptele înfrumu­sețează
O baie cu lapte și miere este o veche rețetă de frumusețe. Amestecul de ingrediente face pielea moale și mătăsoasă, o hrănește cu substanțe minerale, o hidratează și o regenerează. Pentru aceasta se pun în apa fierbinte din cadă 3 l de lapte și o ceașcă de miere.

Par stralucitor
O soluție cu ierburi proaspete conferă strălucire mai ales părului blond! Rețeta: se pune un pumn de rozmarin  într‑un litru de apă clocotindă, se lasă să stea o oră, se strecoară, apoi se adaugă în soluție puțin oțet de mere și un pic de suc de lămâie. După spălare, părul se clătește cu această soluție.

Culoare proaspată pentru păr
Cofeina face ca părul închis la culoare să fie iar strălu­citor! Iată o rețetă: 1 ceaș­că mare de cafea tare, fara zahar (rece) se toarnă peste părul încă umed și spălat, se înfășoară un prosop în jurul capului și se lasă să acționeze cca 30 de minute, apoi se clătește iar părul. Prosopul este compromis, dar efectul este atat de bun incat il vei pastra pentru a repeta tratamentul!

Citeste si: Cea mai buna strategie impotriva punctelor negre

sursa foto: pixabay.com/ text: Otilia Ignat, articol exclusiv online

Comments

comments

Previous:

Ceaiul, evadare din cotidian

Next:

Secretele frumuseții din 1001 de nopți

You may also like

Post a new comment