Reguli pe care ar trebui să le respecți cu sfințenie după fiecare masă

26 October of 2016

Dacă vreți să aveți o digestie bună, fără nici un fel de disconfort, precum balonare, constipație sau arsuri, este bine să respectați câteva reguli simple de alimentație. 

1. Apă după sau înainte de masă ?
Orice fel de lichid se bea înainte cu aproximativ o oră înaintea oricărei mese deoarece, la doar două minute după înghițirea primului dumicat sucurile gastrice își intră în rol, iar dacă bem apă acestea sunt diluate și digestia este una nefavorabilă. Este indicat, după o jumătate de oră de la terminarea mesei să consumați o cană de ceai cu ghimbir care ajută sistemul digestiv.
2. Niciodată fructele după masă
Fructele necesită un timp mai mare de digestie, astfel că dacă consumați fructe imediat după masă ele vor stagna în stomac deasupra alimentelor conducând la balonare și gaze intestinale.
3. Nu mai mult de 3 grupe de alimente
Se pot alege o garnitură ușoară, un fel principal și o salată, nicidecum un amalgam de produse alimentare și sosuri grele. Dacă amestecați mai multe tipuri de mâncăruri vă veți confrunta cu balonare, arsuri și constipație din cauza imposibilității sistemului digestiv de a funcționa benefic.

Afla mai multe AICI

Citeste si:

  1. O vizita surprinzatoare in redactie: Marilyn Monroe!
  2. Masa perfecta de Craciun
  3. Orășenii își planifică bugetul pentru masa de Crăciun și Revelion
  4. Andreea Esca a petrecut o vacanta de vis alaturi de familie

Comments

comments

Previous:

Breath Walk un tip de mers nou și blând

Next:

Ți-ai distrus cosmeticele într-o călătorie sau din cauza depozitării? Așa le repari!

You may also like

Post a new comment