Cum să ai cea mai frumoasă masă de Sărbători. Singurele trucuri salvatoare pe care o gospodină trebuie să le știe

08 December of 2016

Sărbătorile sunt un prilej excelent pentru a aduna toată familia în jurul unei mese îmbelșugate, însă doar tu știi câtă muncă stă în pregătirea felurilor preferate de mâncare ale tuturor.

În fiecare an, robotești zile întregi în bucătărie, pentru a te asigura că ai pe masă toate mâncărurile pe care le adoră cei dragi. De la aperitive, până la ciorbe, fripturi, sarmale și deserturi delicioase, toate acestea cer nu doar timp, dar și energie și atenție. Dacă nu vrei să fii epuizată complet atunci când termini cu gătitul și să îți mai rămână bună dispoziție și pentru timpul petrecut cu familia, atunci aceste sfaturi îți vor pica la țanc:

Salvează timp prin organizare și gătire simultană

Organizarea spațiului de lucru este esențială, dacă vrei să dai gata pregătirile de Sărbători în timp record. Poți planifica un meniu de la bun început, astfel încât să îți prioritizezi felurile de mâncare. Pune în fruntea listei mâncărurile tradiționale care nu trebuie să lipsească de pe masă, apoi cele pe care știi că le adoră familia ta, iar spre final cele pe care le vei prepara doar dacă îți mai rămâne timp.

Apoi, începe cu cele mai dificil de pregătit sau care necesită mai mult timp. Nu uita că poți prepara mai multe lucruri în același timp, mai ales dacă ai una dintre aceste plite pe gaz din inox, al căror design inovator îți asigură o gătire rapidă și îți permite să controlezi perfect temperatura, astfel încât să îți reușească orice fel de mâncare. Ai la dispoziție și acel model cu cinci ochiuri, ideal pentru gospodinele care au în plan un meniu încărcat și au nevoie să țină pe foc mai multe cratițe sau tigăi în același timp.

Cumpără legume congelate gata tăiate

Ca să nu mai pierzi timp prețios cu mărunțirea legumelor pentru ciorbă sau pentru prepararea garniturilor, alege să le cumperi direct tăiate. Găsești în orice supermarket pungi cu amestecuri de legume congelate, special create pentru felurile de mâncare pe care le ai în plan. Astfel, vei economisi foarte mult timp la gătit, dar și la curățenia de după.

Unele legume, precum roșiile sau castraveții, sunt mai bune proaspete, însă morcovii, broccoli, varza, conopida, spanacul, păstârnacul sau fasolea își păstrează nutrienții și gustul chiar și după congelare, așa că nu ai de ce să îți faci griji. În plus, prețurile nu sunt mari, astfel că ți le poți permite, mai ales dacă iei în considerare că legumele deja tăiate înseamnă că nimic nu se va pierde sau va ajunge la coșul de gunoi.

Pune la treabă cuptorul cu microunde

Cuptorul tău cu microunde poate fi folosit pentru mult mai multe decât prepararea popcornului și încălzirea alimentelor. Acesta este un ajutor de nădejde când ai nevoie să decongelezi rapid, dar poți prepara și multe feluri delicioase mai repede decât în cuptor. De exemplu, cartofii copți gratinați cu brânză vor avea același gust și dacă îi faci la grill-ul cuptorului cu microunde și convecție. Iar legumele pot fi gătite ușor la aburi, în timp ce orezul se fierbe mai repede în cuptorul cu microunde. Ia manualul de instrucțiuni și învață să folosești puterea corectă pentru fiecare fel de mâncare pe care vrei să îl prepari și vei vedea cât de mult timp poți salva astfel.

Scapă de treburile consumatoare de energie

Pisatul usturoiului, frământarea aluatului pentru pâine sau cozonaci, dar și prepararea cremelor pentru prăjituri sunt activităti care te seacă de energie fizică și de care poți scăpa folosind robotul de bucătărie. Fă-ți un obicei din a-l folosi de fiecare dată când ai de muncă în bucătărie și vei economisi și timp. În plus, vei murdări mai puține vase, așa că îți va fi mult mai simplu să faci curățenie. Iar dacă mai pui la socoteală și că robotul poate face mai bine unele lucruri, este ușor să îți dai seama că și mâncarea va avea un gust mai bun.

Ce alte secrete mai folosești pentru a salva timp și energie în bucătărie? Care dintre cele propuse de noi ți se pare cel mai folositor?

Sursă foto: Shutterstock, Copyright: Rawpixel.com



Comments

comments

Previous:

De ce să procedez așa?

Next:

Află de ce este bine să nu consumăm carne

You may also like

Post a new comment