Cum îți poți păstra hainele și încălțările impecabile

13 July of 2016

Când vine vorba de modă, fiecare dintre noi ne dorim să atingem noile tendințe și, mai ales, să le adaptăm stilului vestimentar propriu. Fie că vrem, fie că nu, hainele reprezintă, într-o oarecare măsură, cartea noastră de vizită. Și aici nu vorbim de branduri, ci de modul în care te percepi atunci când te privești în oglindă.

Fiecare are o pereche de încălțăminte preferată și un articol vestimentar pe care am alege să-l purtăm oricând, indiferent de circumstanțe. Uneori se pot întâmpla lucruri neprevăzute și neplăcute, în urma cărora te poți alege cu haine pătate, rupte sau încălțăminte distrusă. Află că există câteva trucuri care îți vor fi de mare folos în „repararea” lucrurilor tale preferate. Iată ce trebuie să știi:

  • Petele inestetice de deodorant pot fi scoase de pe haine utilizând doar bicarbonat de sodiu și zeamă de lămâie. Reprezintă cea mai comună problemă a articolelor vestimentare, iar cauzele sunt numeroase: este posibil ca deodorantul folosit să fie de o calitate îndoielnică sau, pur și simplu, să nu fie în concordanță cu ph-ul pielii.
  • Bluzele din angora sau mohair nu vor mai lăsa scame dacă le pui într-o pungă, la congelator, pentru minim trei ore.
  • Hainele care au stat în dulap foarte mult pot căpăta un miros neplăcut. Dacă nu ai șansa să le aerisești sau să le speli, din lipsă de timp, amestecă apă și votcă și pulverizează-le de câteva ori. Mirosul va dispărea!
  • Puține persoane știu că vinul alb scoate petele de vin roșu!
  • Unele materiale se scămoșează în timp, iar pentru a remedia această problemă ai nevoie doar de o lamă de ras, cu ajutorul căreia le poți îndepărta foarte repede.
  • Dresurile pot avea o viață mai lungă dacă, înainte de a fi îmbrăcate, sunt date cu fixativ.
  • Dușmanul fondului de ten de pe haine este spuma de ras. Odată aplicată și lăsată să acționeze, va ajuta la eliminarea acestuia.

 Folosește placa de păr pe post de fier de călcat!

  • Cizmele lungi își păstrează forma dacă le introduci reviste sau ziare, care să le ofere susținerea necesară pentru a nu se îndoi și a nu căpăta un aspect uzat.

Afla mai multe AICI

Comments

comments

Previous:

Natura sursă de sănătate

Next:

Ce să bei dacă ai indigestie

You may also like

Post a new comment