Consumul excesiv de Facebook dăunează sănătații mintale!

06 May of 2016

Romania s-a mutat pe Facebook, din moment ce circa 8.5 milioane de romani au conturi pe celeba retea de socializare. Dincolo de utilitatea Facebook-ului, acesta ascunde si numeroase pericole. 

Iata cateva dintre riscurile la care se expun utilizatorii, potrivit Psychology Today.
Un consum exagerat de Facebook te poate face să simți că viața ta nu este la fel de interesantă ca a celorlalți. Pentru a răspunde la întrebarea Eu o duc mai bine sau mai rău ca majoritatea?, este nevoie să vezi ce fac cei ca tine, iar Facebook oferă o modalitate rapidă și la îndemână pentru această comparare socială. Pe News Feed însă ne apar informații/poze/detalii despre acțiuni pe care ceilalți aleg să le facă publice, care îi fac să se simtă bine, cu care vor să se laude.
Gelozie si invidie
De asemenea, utilizarea in exces te poate face să-ți invidiezi prietenii pentru succesul lor. Practic, văzând noutățile din viețile altora pe News Feed, ajungi sa-i invidiezi pentru vacanțele, succesul ori aspectul lor.
In plus, Facebook poate conduce la un sentiment de consens fals. Setările Facebook permit ca pe propriul News Feed să apară acele informații/fotografii/clipuri care aparțin prietenilor cu aceleași pasiuni, stil de viață, tip de gândire ca a ta, iar asta are ca efect o viziune deformată asupra lumii. De exemplu, poți avea impresia că un anumit candidat la alegeri are toate șansele să câștige scrutinul, deși majoritatea prietenilor tăi cred altceva, însă tu pur si simplu nu ai acces la statusurile lor.
Iti faci rau urmarind ce face fostul iubit
Si mai grav, Facebook te poate ține în legătură cu oameni pe care mai degrabă ai vrea să-i uiți. S-a dovedit ca utilizatorii care au vizitat profilul foștilor iubiți au experimentat perturbări în procesul de recuperare emoțională după despărțire și nivel crescut de suferință. Comparativ, efectele întâlnirii fizice întâmplătoare cu fostul iubit sunt mai puțin grave decât cele ale urmăririi activității pe Facebook.

Afla mai multe detalii, AICI

Comments

comments

Previous:

7 secrete uimitoare ale femeilor care sunt frumoase fără nici un efort

Next:

Jobul de vis. Cat este de aproape de el?

You may also like

Post a new comment