Cadouri speciale făcute de tine

11 December of 2014

Uneori cele mai frumoase cadouri sunt cele personalizate, făcute de mână, în care pui mult suflet. Iată câteva idei de cadouri “do it yourself”, pentru prieteni și familie.

„Dulciuri“ în baie
Ai nevoie de (pentru cca 25 de bucăți): 500 g săpun lichid, vopsea alimentară fluidă, ulei parfumat, forme de brioșe din silicon, săpunuri mici în formă de trandafiri. Cum se face: pentru pralinele de baie se încălzește săpunul lichid în bain-marie, amestecând mereu. După ce se formează o compoziție tare, se adaugă vopsea alimentară și câteva picături de ulei parfumat până se obțin culoarea și mireasma dorite. Se amestecă bine. Se toarnă săpunul în forme și se lasă să se întărească 2 zile, apoi se desprinde. Trandafirașii de săpun se umezesc cu puțină apă și se lipesc pe săpunul-brioșă.

Răsfăț pentru piele
Ai nevoie de (pentru 2 sticle de 250 ml): 500 g ulei de sâmburi de struguri, ulei de trandafiri, ulei de ylang-ylang, un grepfrut, câteva petale de trandafiri, 2 sticle. Cum se face: în fiecare sticlă se pun 250 ml de ulei de sâmburi de struguri, 20 de picături de ulei de trandafir și 40 de picături de ulei de ylang-ylang. Se scutură scurt sticlele, astfel încât uleiurile să se amestece. Apoi se rade coajă de grepfrut și se adaugă în sticle. La sfârșit se pun și petalele de trandafiri, iar sticlele se închid bine. Uleiul de baie se poate folosi aproximativ 6 luni.

Miresme pentru suflet
Ai nevoie de (pentru 3 borcane de câte 200 ml): 500 g sare de mare, flori uscate de levănțică, ulei de citrice și 3 borcane mici. Cum se face: fundul unui borcan se acoperă complet cu flori de levănțică. Apoi se umple borcanul, alternând sarea de mare cu florile de levănțică. Ultimul strat este din flori de levănțică, peste care se pun câteva picături de ulei parfumat de citrice. Un borcan ajunge pentru o baie.

Brăduți dulci
Ai nevoie de: 200 g ciocolată, migdale, nuci, fistic și fructe uscate. Cum se face: se topește ciocolata la bain-marie. Se picură apoi într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Astfel ciocolata se răcește puțin. Apoi se întinde. Se presară deasupra fructele uscate și nucile. Se așteaptă puțin, până când ciocolata devine mai fermă, dar este încă moale. Cu un cuțit încălzit în apă fierbinte, se taie ciocolata în formă de brăduți.

Mix pentru vin fiert
Ai nevoie de (pentru un pahar de cca 400 ml): 80 g zahăr candel, 5 cuișoare, 3 bucăți de anason, 1 baton de scorțișoară, 1 portocală, 1 pahar înalt, 1 pătrat de material textil de 20 x 20 cm, panglică de legat.Cum se face: se pune în pahar zahărul candel și se păstrează deoparte câteva bucăți. Mirodeniile se repartizează deasupra. Se decojește portocala, iar fâșiile de coajă se pun în pahar. Se adaugă și restul de zahăr candel. Se pune materialul pe pahar și se leagă cu panglica decorativă. Amestecul de mirodenii este suficient pentru 750 ml de vin fiert.

Lichior delicios de iarnă
Ai nevoie de (pentru o sticlă de 900 ml): 600 ml vinars, 250 ml frișcă, 200 g fulgi de ciocolată, 230 g zahăr, 5 gălbenușuri, 3 cuișoare, 1 baton de scorțișoară, 1 linguriță de cafea instant, 1 baton de vanilie. Cum se face: se încălzește frișca într-o oală cu vanilia, cafeaua instant, ciocolata, cuișoa­rele și scorțișoara, până se topește ciocolata. Se ia de pe foc. Gălbenușurile se bat spumă cu zahărul. Compoziția se amestecă cu ciocolata topită și vinarsul și se toarnă în sticlă. Se lasă două zile în frigider. Se strecoară  lichiorul prin sită și se consumă rece.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Manual de buna rasfatare

Next:

Noutăți pe piață

You may also like

Post a new comment