Sex pe rosu? E bine sau nu?

15 December of 2015

Pentru unii un tabu, pentru alții o plăcere nebună: ai chef să faci sex la menstruație? Da, dar…

… e sănătos? Perfect sănătos și sigur pentru ambii parteneri, spun sexologii americani. Orgasmul o să te facă să scapi de niște cheaguri negre de sânge și numărul de zile de sângerare se poate chiar reduce.

Citeste si: Sexicon – dictionar de sex

…o să-mi placă? Foarte mult chiar – dacă în prima zi nivelul tău hormonal scade, spre ziua a treia el crește foarte mult. Sângele acționează ca un lubrifiant excelent, iar orgasmul te poate scăpa de dureri și alte manifestări ale sindromului premenstrual.

…lui o să-i placă? Dacă nu are oroare de sânge s-ar putea să-i placă foarte mult. Oricum, e mai bine să vorbiți înainte, ca să nu-l pui în fața faptului împlinit.

Citeste si: Sex si gafe majore

…măcar nu mai trebuie să-mi fac griji despre o eventuală sarcină? Nu-i chiar așa: la unele femei menstruația poate dura mai mult de o săptămână, iar ovulația se poate suprapune peste menstruație. În plus, spermatozoizii supraviețuiesc 3 sau chiar 5 zile. Dacă nu iei anticoncepționale, gândește-te la alte mijloace de protecție, de preferință prezervativ sau diafragmă, mai ales că în această perioadă colul uterin este mai dilatat și deci riscul de infecție este și el mai ridicat.

Articol exclusiv online
Text: Roxana Melnicu
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Ce putem invata de la barbati

Next:

Tot ce ai vrut sa stii despre sex dar nu ai indraznit sa intrebi

You may also like

Post a new comment