Când visele noastre transmit mesaje si care este semnificatia acestora

19 February of 2019

Lucrurile pe care le visăm sunt un indiciu al subconștientului despre ce ne frământă. Ni se întâmplă uneori să fim invizibili, să ne căţărăm pe creste de munte sau clădiri înalte, să zbu­răm sau să mergem pe apă – dar numai în vis. În somn fantezia nu cunoaşte limite.

Păcat doar că visele, aceşti vizitatori nocturni fugitivi, se destramă dimineaţa ca prin magie, rămânând de cele mai multe ori întrebarea: ce o fi însemnat totul? Există cercetători în domeniul viselor care numesc sufletul uman „cea mai mare scenă a tuturor timpurilor“. Iar noaptea, pe această scenă se joacă visul vieţii. Cine face efortul să înţeleagă visele şi simbolistica lor află o mulţime de lucruri despre sine. Am a descifrat semnificația viselor…

Caii simbolizează energia de care dispuneţi, dar şi imboldul către libertate. Dacă în visul vostru călăriţi un cal sălbatic, vă luaţi soarta în mâini. Un cal alb reprezintă latura spirituală, unul brun partea mai degrabă practică şi mai realistă, iar unul negru indică latura pasională. În cazul în care calul are aripi, înseamnă că vă doriţi să puneţi capăt unei situaţii neplăcute – şi aproape că fugiţi de aceasta. Dacă există şi un car în spatele calului, vă ocupaţi prea mult de lucruri raţionale.

Florile sunt un indiciu pentru frumos şi reprezintă dorinţele care se nasc. Dacă adunaţi flori, înseamnă că veți avea succes şi fericire. Florile ofilite anunţă insuccesul şi dezamăgirile. Dacă le striviţi, atunci este posibil ca inconştient să răniţi sentimentele partenerului.

Goliciunea nu indică întotdeauna erotismul. Înseamnă că vă simţiţi neprotejate, expuse privirilor străine. Probabil asociaţi cu acest vis o experienţă neplăcută, de exemplu una în care şeful v-a ridiculizat în faţa unui grup de bărbaţi şi v-aţi simţit goale.

Casele simbolizează întotdeauna persoana care visează. Starea casei reprezintă situaţia sa momentană. Dacă locuinţa este avariată, aţi renunţat la un ţel neimportant. Dar poate însemna şi o disfuncţionalitate a organismului. Dacă vă plimbaţi dintr-o cameră în alta, treceți printr-o schimbare. Dacă intraţi într-o cameră nouă, goală, veţi acumula experienţe noi sau vă veţi lărgi orizontul. Deseori în vis se întâmplă să întâlniţi spaţii noi unde nu se intră. Aceasta reprezintă constrângeri şi complexe într-un anumit domeniu. Dacă cercetaţi casa în vis, atunci încercaţi să vă instruiţi. Dacă locuinţa este abia construită, probabil că abia vă începeţi cariera. Dacă vă întoarceţi în vis într-o locuinţă anterioară sau în casa părinţilor, sunteţi în căutare de căldură, protecţie, siguranţă.

Apa arată starea sentimentelor noastre. Dacă este clară, curgătoare, sunteţi împăcate cu sine. Dacă este stătută şi tulbure, trebuie să vă clarificaţi gândurile. Dacă este agitată, indică vremuri tul­buri, cu griji şi supărări. Imaginea proprie sau a altcuiva oglindită în apă avertizează asupra dezamăgirilor de sine sau provocate de alţii. Alergatul pe apă arată că sunteţi deasupra – în relaţie şi/sau la slujbă totul merge bine. Dacă beţi apă rece, interpretarea este pozitivă: aveţi grijă de sănătatea voastră. Dacă este caldă, poate fi un semn de posibilă boală.

Bărbaţii din vis bine alcătuiţi şi sportivi, deseori goi sau cel puţin la bustul gol – apar femeilor care se bucură de viaţă. La polul opus se află bărbaţii mici, la costum. Ei reprezintă sentimentele de inferioritate (şi sexuală) ale celor care visează.

Excursiile la munte reprezintă probleme importante şi piedici în viaţă, pe care le puteţi depăşi cu mult efort. Vârful muntelui reprezintă ţelul. Dacă priveliştea este una largă, în care privirea alunecă nestingherită, muntele semnifică armonie şi echilibru. Aţi urcat muntele uşor sau cu greu? Urcuşul este un indiciu pentru drumul vieţii şi greutăţile legate de aceasta. Coborâşul poate indica finalul unui capitol important din viaţa voastră, dar şi faptul că aţi reuşit în sfârşit şi că de acum urmează o perioadă mai liniştită. Poate că ar trebui să renunţaţi la ţelurile prea înalte, care nu pot fi atinse.

Fructele înseamnă că planurile voastre prind contur, că munca vă este e răsplătită. Dacă vă întindeţi după un fruct la care nu puteţi ajunge, este vorba de dezamăgire sexuală – fie în ce priveşte relaţia actuală, fie referitor la lipsa uneia. Dacă reuşiţi să apucaţi fructul, atunci vă bucuraţi de libertate sexuală.

A fi invizibil sau a vedea oamenii fără a putea vorbi cu ei indică timiditate. Arată că aveți în voi dorinţa ca în viaţa reală să fiţi observate şi luate în serios.

4 vise cel mai des întâlnite

  • Cădere Aici este important momentul. Dacă visaţi căderea imediat după ce aţi adormit, aceasta este din cauze fizice: musculatura se relaxează şi vă afundaţi în somn. Dacă acest lucru se întâmplă mai târziu, simbolistica este alta: dacă cineva cade în hău, şi-a pierdut echilibrul și reprezintă faptul că se află în faţa unei despărţiri, separări.
  • Înot Cine înoată bucuros în mare are o viaţă echilibrată. În plus, este un semn pentru o atitudine sănătoasă asu­pra sexualităţii. Când înoți în apă curgătoare ar putea însemna că nu deţii controlul asupra vieţii tale.
  • Moarte Important: dacă visezi despre moarte nu înseamnă că trebuie să te temi pentru viaţa ta. În anumite vise este vorba despre un anumit capitol al vieţii care se încheie şi începe un altul nou.
  • Zbor Un vis despre zbor ascunde dorinţa de ascensiune, de eliberare. O prăbuşire arată teama de viitor. O aterizare uşoară, sigură indică speranţa în reuşită.

Un jurnal de vise ne ajută la interpretarea lor
Ai visat şi, la prima rază de lumină, ai şi uitat. Iată cum îți amintești: Somn suficient Când deştep­tă­torul vă smulge brusc din somn, visele se des­tramă imediat. Dormiţi mai mult la sfârşit de săptămână. Mai leneviţi în pat o vreme, cel mai bine în poziția în care v-aţi trezit. Astfel, există şanse mari să vă amintiţi ce aţi visat. Notaţi-vă visele într-un jurnal. Apoi le puteţi citi şi descifra.

Vise „fierbinţi“
Uimitor: de cele mai multe ori visele erotice sunt cele de care ne amintim cel mai bine. Psihologii presupun că ele lasă o impresie persistentă, întipărindu-se astfel bine în minte. Pe locul 1 al fanteziilor sexuale stau aventurile amoroase cu vedete din showbiz, sport şi – uimitor – din politică. Cap de listă pentru femeile între 25 şi 49 de ani este George Clooney , iar pe locul doi este fotbalistul Cristiano Ronaldo. Abia pe locul 3 se situează și Brad Pitt.

Citeste si: Spune-mi ce visezi și îți spun ce trăiești

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Îndepărtează petele de make-up de pe hainele preferate!

Next:

Umorul in viata noastra. Esential si binefacator

You may also like

Post a new comment