Secretele unei vieți împlinite

19 March of 2018

Indiferent câți bani avem, de viața pe care o ducem, de oamenii care ne înconjoară, toți ne dorim de fapt același lucru: 
să fim fericiți.

Fericirea, o noțiune care a atras interesul oricărui filosof care se respectă, nu are o definiție clară pentru simplul motiv că fiecare persoană o apreciază altfel. Ceea ce bucură  pe unul pe altul îl lasă indiferent și invers. Platon totuși se apropie de o formulare pe care o putem considera cât de cât valabilă, gata să împace orice tabără aflată în căutarea fericirii. El spunea că aceasta cuprinde cinci părţi. O parte este a lua hotărâri bune, a doua este a avea simțuri bune și sănătate trupească, a treia este reușita în ceea ce întreprinzi, a patra este reputația printre oameni și a cincea, abundența de bani și a bunurilor folositoare pentru viață. Dar totuși ce putem face ca să fim (mai) fericiți?

Încearcă să fii mai bună Autodepășirea îți va aduce satisfacții inimaginabile. Dezvoltă-te pentru tine, nu pentru alții. 

Banii nu contează

Mai ales când tu cauți fericire. Chiar dacă sună ipocrit ceea ce am spus, aruncă o privire către oamenii bogați și vei constata că și ei trec prin drame și au parte de deziluzii. Fericirea vine din lucruri mici, nemateriale. 

Fii consecventă

Ai un vis, nu renunța la el. Insistă în a-l împlini, muncește cu ardoare și privește eventualul eșec ca pe un pas înainte, ca o treaptă în evoluția firească a dorinței tale.

Trăiește clipa

O viață plină de regrete te va împiedica să descoperi fericirea. Așa că bucură-te de fiecare moment din viața ta, fii recunoscătoare pentru ceea ce ți se întâmplă sau ai.

Fii echilibrată

În tot ceea ce faci, trebuie să existe un echilibru, îndiferent că vorbim de viața particulară sau de cea publică. La fel stau lucrurile în alimentație, 
în sport, în modă…

Nu fi invidioasă!

A te uita în curtea vecinului este o pierdere de vreme și de energie. Concentrează-te pe ce e important pentru tine și pentru dorințele tale și nu mai aprecia gradul de fericire al altora, pentru că te poți înșela amarnic.

Prețuiește prieteniile adevărate

Înconjoară-te de oameni care te apreciază pe tine pentru ceea ce ești, nu pentru succesul de care te bucuri. Acesta poate fi trecător, la fel ca prietenia din interes.

Întocmește planul de rezervă

Nu există problemă fără rezolvare și întotdeauna trebuie să ai o soluție alternativă pe care să o aplici în cazul în care socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, cum se zice pe la noi.

Stabilește priorități

Pentru a face fapte bune care să-ți aducă fericirea la care visezi, trebuie să ai grijă mai întâi de tine. Când tu ești sănătoasă și ți-e bine, te poți apuca să-i ajuți pe alții într-un mod altruist. Sentimentul sacrificiului de sine nu a ajutat pe nimeni niciodată.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

De ce insala barbatii?

Next:

Toxic? Nu, mulțumesc! Ce trebuie sa stii despre oamenii toxici

You may also like

Post a new comment