Secretele frumuseţii, adunate din toate colţurile lumii

09 December of 2019

Secretele frumuseţii, adunate din toate colţurile lumii – Când vine vorba de frumuseţe, femeile sunt întotdeauna interesate de noi trucuri. În cele ce urmează vă dezvăluim cele mai bine păstrate secrete pentru ten radiant, păr strălucitor şi piele moale ca cea a unui bebeluş. Pornim într-o călătorie a frumuseţii, dintr-un colţ în celălalt al lumii, în căutarea unor ritualuri simple, uşor de pus în practică.

Australia

Femeile din Australia folosesc extractul de coadă de şoricel pentru a preveni vergeturile. Aceasta plantă este foarte hidratantă şi hrăneşte pielea în profunzime. În plus, rădăcina ei are proprietăţi anti-inflamatorii şi calmează pielea arsă.
În farmacii şi în magazinele naturiste puteţi găsi creme şi tratamente ce conţin acest ingredient-minune, aproape necunoscut.

Chile

Tenul luminos al femeilor chiliene se datorează, spun ele, puterilor antioxidante ale strugurilor roşii.
Ele folosesc o mască naturală din struguri şi făină. Stoarceţi un ciorchine şi adăugaţi 2 linguri de făină, apoi aplicaţi masca pe faţă şi lasaţi-o să acţioneze 10 minute. După clătire, veţi observa un ten luminos, fără urme de oboseală.

Spania

În Spania, uleiul de măsline joacă un rol important nu doar în alimentaţie, ci şi în cosmetică. Femeile spaniole îl folosesc pentru a prepara diverse măşti faciale şi pentru corp. De exemplu, înainte de a-şi face manichiura, spaniolele îşi înmoaie degetele într-un bol cu ulei de măsline amestecat cu zeamă de lămâie. Dacă urmaţi acelaşi tratament, veţi constata că pieliţele se înmoaie şi devin uşor de tăiat.

Portugalia

În Portugalia, oţetul este folosit şi pentru îngrijirea părului. Portughezele spun că acesta conferă podoabei capilare o nuanţă maronie extraordinară, de aceea nu se dau înapoi de la a aplica un astfel de tratament. Reţeta este simplă: amestecaţi trei linguri de oţet cu 200 de grame de apă, spălaţi părul cu această combinaţie şi apoi clătiţi. Astfel veţi împrumuta şi dumneavoastră un strop din frumuseţea femeilor iberice.

Japonia

În Ţara Soarelui Răsare, algele, orezul şi germenii de soia sunt ingredientele principale în gastronomie. Şi pentru că s-a dovedit că toate acestea au efecte benefice asupra sănătăţii, femeile au hotărât că sunt la fel de bune şi pentru păstrarea frumuseţii. Japonezele fac des împachetări cu alge de mare pentru a-şi păstra supleţea pielii şi mănâncă zilnic orez şi soia, pentru că, aşa cum se ştie, frumuseţea vine şi din interior.

America Latina

În cea mai mare parte din America Latină, femeile folosesc avocado pentru a prepara diverse măşti cosmetice pentru corp, păr şi faţă. Pentru a-l folosi în prepararea măştilor de păr, tăiaţi avocado în două, îndepărtaţi partea moale şi masaţi-vă părul. Lăsaţi fructul să acţioneze timp de o oră, apoi clătiţi şi spălaţi-vă pe cap ca de obicei, cu şampon, fără a uita să aplicaţi balsam la sfârşit.

Argentina

În Argentina, femeile înlocuiesc deseori cremele hidratante cu smântâna, ceea ce puteţi face şi dumneavoastră acasă. Bateţi smântâna până se îngroaşă, apoi aplicaţi-o pe faţă ca pe o mască şi lăsaţi să acţioneze timp de 15 minute. Se crede că smântâna curăţă pielea în profunzime şi conferă luminozitate tenului mat.

Africa

Femeile africane folosesc ceaiul rooibos, cunoscut şi sub denumirea de ceai roşu african, pentru a calma şi a reface pielea iritată. Infuzia obţinută din frunzele acestei plante este un antiinflamator eficient în tratarea acneei şi a iritaţiilor, în special datorită conţinutului ridicat de zinc şi alpha hidroxi acid.

Scotia

Pentru scoţieni, marea este sursă de hrană, dar şi de frumuseţe… Fiind foarte bogat în vitamine, în special vitaminele A, B, C şi E, varecul, un tip de algă marină, este utilizat pentru a fortifia foliculii şi a da strălucire părului. Pudra de varec este amestecată cu apă şi masată la nivelul scalpului pentru câteva minute, apoi se clăteşte.

Republica Dominicană

Se spune că femeile din Republica Dominicană au cele mai sănătoase unghii. Secretul lor? Usturoiul. Trucul este combinaţia dintre usturoiul tăiat mărunt şi lacul de unghii. Ele adaugă usturoiul într-o sticluţă de lac transparent şi lasă amestecul 7-10 zile. Chiar dacă la început se simte puţin mirosul, acesta dispare. Proprietăţile antibacteriene şi de întărire merită acest mic incovenient.

Egipt

Vă întrebaţi care este secretul Cleopatrei? Băile cu lapte, care lasă pielea hidratată şi strălucitoare! Femeile din Egipt urmează şi astăzi acest tratament simplu: adaugă 2 căni de lapte praf în cadă şi apoi se relaxează, în timp ce pielea se regenerează.

Franţa

Franţuzoaicele pun mare preţ pe frumuseţea trupului, în special a pielii. Masajele, tratamentele şi măştile sunt la ordinea zilei pentru o femeie elegantă. Care este secretul lor cel mai bine păstrat? Masca de cireşe şi seminţe de rodie. Acest tratament simplu luminează tenul şi îl face mai ferm, în doar 6minute. Pentru efecte maxime, se foloseşte un prosop călduţ care să ajute circulaţia.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Lasă-te învăluită de magia sărbătorilor și bucură-te de o piele frumoasă cu noul set cadou elmiplant

Next:

Trucuri de frumusete. De ce să procedez așa și nu altfel?

You may also like

Post a new comment