Secretele frumuseții din 1001 de nopți

26 March of 2013

Secretele frumuseții din 1001 de nopți – Hamam, halava, argilă rhassoul – este vorba de obiceiuri și ingrediente exotice, care ne aduc mai aproape magia Orientului și ne transpun într-o lume de basm cu miresme îmbătătoare, răsfățuri senzuale pentru piele și machiaj seducător.

Relaxare la hamam
Hamam (baie turcească cu aburi) are o tradiție îndelungată la popoarele islamice și trece drept loc de relaxare și de purificare. În aerul cu miros de plante aromatice și flori, care se încălzește până la 45 de grade, transpirația se produce treptat și blând. Purificarea interioară decurge în paralel cu cea exterioară: începe cu un peeling lejer și continuă cu un masaj relaxant cu săpun spumă, care stimulează regenerarea celulară și circulația. Apoi corpul este răsfățat cu ulei de trandafiri, de argan sau de smochin. La final îți vei simți pielea mai proaspătă și mai curată, de o culoare trandafirie.

Piele fină cu halava
Unul dintre cele mai cunoscute ritua­luri de înfrumusețare este epilarea cu halava (= „ceva dulce“), o pastă de culoarea chihlimbarului care se prepară din zahăr și suc de lămâie (vezi în dreapta). Acest tip de epilare este mai plăcut decât cel cu ceară, fiind folosit pentru brațe și picioare, dar și pentru zona inghinală.

Curățare naturală cu rhassoul
În Orient se folosește, pentru piele și păr, argila rhassoul, care se obține de secole din munții Atlas din Maroc. Fără adaosuri chimice, argila aceasta este folosită pentru curățarea blândă, fără săpun a pielii și părului. Cum are proprietăți antibacteriene, ea ajută în tratamentul impurităților.

Priviri misterioase
Aspectul misterios al femeilor orientale se datorează mai ales creionului dermatograf khol. Ochii sunt puși în evidență în onoarea zeului egiptean al soarelui, Ra, al cărui simbol este ochiul. În același timp, creionul negru absoarbe lumina soarelui și se spune că te protejează de bolile de ochi. Magie? Poate că da, poate că nu. În orice caz, arată foarte bine!

Citeste si:

sursa foto. pixabay.com

Comments

comments

Sfaturi de frumusete vintage

Previous:

Sfaturi de frumusete aflate de la bunica

Next:

Suntem în anotimpul corpului perfect

You may also like

Post a new comment