Vinete umplute cu legume

19 November of 2014

Ingrediente pt. 4 porții:  2 vinete,  2 cartofi mari,  3 morcovi, 
  2 zucchini,  1 ardei gras roșu,
  1 ardei gras galben,  ½ rădăcină de țelină,  2 linguri ulei,  2 cuburi concentrat de legume,  1 ceapă, 
 2 căței de usturoi

© Sofyx / Fotolia

© Sofyx / Fotolia

1. Se taie vinetele în două, pe lung (nu se taie cotoarele). Se scobesc de miez ca niște bărcuțe; semințele se aruncă, iar pulpa se taie cubulețe. Se curăță și se taie cubulețe și cartofii, morcovii, dovleceii, ardeii grași și rădăcina de țelină. Se toacă ceapa. Ardeii grași se curăță de cotoare și semințe și pulpa se taie cuburi.
2. Se dau în clocot 500 ml apă; se adaugă cuburile de concentrat de legume și se mai lasă să dea un clocot. Se adaugă cartofii, morcovii 
și cuburile de rădăcină de țelină 
și se lasă să fiarbă cca 10 minute.
3. Se încinge uleiul într-o cratiță și se călesc ceapa și usturoiul tocate, apoi cuburile de ardei grași; se stinge cu supa din oală. Se adaugă legumele fierte. Se lasă să fiarbă împreună 
cca 5 minute, apoi se potrivește 
de sare și piper după gust.
4. Se umplu bărcuțele de vinete cu acest amestec și se așază într-o tavă; se coc cca 5 minute la 180ºC. Se servesc ornate cu roșii și busuioc.

Comments

comments

Previous:

Tartă aromată cu gutui

Next:

Tartă rapidă cu prune și scorțișoară

You may also like

Post a new comment