Tort de portocale, o reteta speciala

20 March of 2019

Tort de portocale, in aceasta varianta este o reteta speciala pe care trebuie sa o faci macar o data. Este potrivita pentru masa de Paste, dar nu numai. Nu s eface greu si este foarte gustos.

Ingrediente pentru blatul de tort de portocale:   6 ouă, 150 g zahăr, 130 g făină, zeama de la ½ lămâie, o lingură coajă rasă de portocală si un praf de sare

Cremă:  250 g zahăr, 6 gălbenușuri, apă cât volumul gălbenușu­rilor, 200 g unt, o portocală, zeama de la ½ lămâie, vanilie

Preparare pentru acest tort de portocale:

  1. Zahărul, ouăle întregi și sarea se bat pe baie de aburi până se obține o compoziție spumoasă și umflată. Se ia de pe foc și se bate până se răcește. Se adaugă, amestecând ușor, albușul, făina, coaja de portocală și zeama de lămâie. Se coace la foc mediu într-o formă unsă cu unt și tapetată cu făină.
  2. Se amestecă zahărul cu gălbenușurile și se adaugă apa și conținutul păstăii de vanilie. Se fierbe pe baie de aburi, amestecând încontinuu. Se ia de pe foc și se amestecă până se răcește. Se adaugă zeama de lămâie și zeama și coaja de portocală. Separat, se freacă untul, apoi se adaugă în cremă și se omogenizează.
  3. Blatul se taie în trei foi, care se ung cu cremă. Se ornează cu gem de portocale și felii proaspete de portocală.

Rasforieste si colectia noastra de retete de torturi si inspira-te pentru bunatatile pe care le poti face acasa pentru cei dragi tie. In plus vezi reteta de pandispan, care poate sa fie blatul perfect.

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Pavlova cu zmeură. Rasfat de primavara

Next:

Bors de urzici. Bunatati de primavara

You may also like

Post a new comment