Tort de ciocolata cu bere neagra – o minune de prajitura

23 May of 2017

Am facut tort de ciocolata cu bere neagra – o veritabila minune de prajitura, gustoasa si simplu de facut, cu o aroma speciala. Tortul de ciocolata cu bere neagra este un tort dens, gustos, care iti aduce placere si este o bucurie pentru gust. Il pot manca linistiti si cei mici, pentru ca alcoolul se evapora complet la copt.

Ca sa-l faci ai nevoie de 150 mililitri de bere neagra tare, 75 de grame de ciocolata neagra (cu minim 70% cacao), rupta in bucati, 100 de grame de unt, 275 de grame de zahar brun, doua oua, 175 de grame de faina. Pentru glazura ai nevoie de 100 de grame de ciocolata cu lapte, 50 de grame de unt , doua linguri de bere neagra, 100 de grame de zahar pudra, 50 de grame de alune prajite.

Incepe prin a incinge cuptorul si a pregati o tava rotunda cu pereti detasabili. Unge tava cu unt si presara faina. Pentru tort, pune putina apa sa fiarba. Aseaza deasupra un castron vara sa atinga apa si pune ciocolata la topit si las-o sa se racoreasca. Adauga berea si amesteca bine.

Intr-un castron separat, bate untul si zaharul pana devine o crema pufoasa. Adauga ouale unul cate unul si bate bine intre ele. Adauga sosul de ciocolata si bere si amesteca bine pane ce se combina totul. La final adauga faina si amesteca usor. Pune aluatul la copt, la foc moale vreme de 30-40 de minute. Este gata cand trece testul scobitorii. Scoate tortul din tava si lasa-l sa se raceasca.

Prepara crema. Repeta opratiunea si topeste ciocolata. Adauga cele doua linguri de bere. Adauga zaharul pudra si amesteca bine. Adauga untul. Toarna glazura peste blatul complet racit (nu trebuie nici taiat, nici insiropat) si presara alune macinate.

Lasa tortul la rece o ora inainte sa-l servesti.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/



Comments

comments

Previous:

Retete celebre: tarta Tatin

Next:

Pandispanul, un dulce perfect (povesti din bucatarie)

You may also like

Post a new comment