Tort cu mousse de visine

30 June of 2015

O reteta simplă pe care o poți face foarte bine într-o zi obișnuită sau pentru uo ocazie specială. Tortul cu mousse de vișine este un mic răsfăț, care iese garantat.

Ingrediente

Pentru blat: 100 ml ulei,  ½ plic praf de copt stins cu o lin­gu­ră suc de lămâie,  ½ linguriță esență de vanilie  50 g cioco­lată neagră topită la bain-marie, șase ouă, 300 de grame de făină.

Pentru crema de ciocolată:  150 g ciocolată neagră,  150 g ciocolată cu lapte,  150 ml frișcă lichidă.

Pentru mousse de vișine:  200 g vișine fără sâmburi proaspete sau congelate sau din compot,  200 ml suc de vișine,  3 linguri zahăr,  200 ml frișcă lichidă,  8 foi de gelatină.

Pentru decor:  100 g ciocolată topită la bain-marie și 2 linguri cu lapte

Preparare

1. Pentru a prepara crema, ciocolata se topește la bain-marie, împreună cu frișca lichidă. Compoziția se amestecă bine, apoi se dă la frigider 2-3 ore, până se întărește.

2. Vișinele se fierb în sucul de vișine, cu zahăr. După ce dau în clocot se pasează (cu blenderul, cel mai bine) împreună cu sucul, apoi se lasă să se răcrască. Gelatina se lasă la înmuiat zece minute, apoi se adaugă în piureul de vișine (bine răcit). Ulterior se încorporează frișca și se amestecă bine.

3. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și se amestecă bine, până se topește. Se adaugă gălbenușurile peste albușuri și se amestecă ușor, cu o lingură sau un tel. Se adaugă pe rând uleiul, praful de copt, ciocolata topită și făina și se amestecă ușor, până se obține ocompoziție omogenă.

4. Aluatul se toarnă într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină sau cu hârtie de copt și se coace aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Se lasă să se răcească pe un grătar, apoi se taie în două.

5. Se pun pe foc 120 ml apă și două plicuri de zahăr vanilat, iar după răcire se adaugă ¼ linguriță de rom. Cu acest sirop se însiropează blaturile.

6. Peste primul blat însiropat se repartizează uniform mousse-ul de vișine, apoi o parte din crema de ciocolată. Se acoperă cu al doilea blat și se acoperă cu restul de cremă de ciocolată. Tortul se ține la rece patru ore, cel puțin Se decorează cu așchii de ciocolată.

Citeste si: Torturi delicioase de servit la cafea

Credit foto: © Vankad / Fotolia



Comments

comments

Previous:

7 dezastre culinare evitate in ultimul moment

Next:

Tort spumos

You may also like

Post a new comment