Tort cu ananas si capsune

09 May of 2015

Fotolia_60534576_Subscription_XXL
Momentele speciale ale primăverii vor prinde aromă festivă cu ajutorul acestor deserturi cu look îmbietor și gust divin.
Prepară-le cu drag, pentru cei dragi!

Ingrediente:
Blat:  4 ouă  120 g făină  ½ plic praf de copt  30 ml apă rece  100 g zahăr. Cremă:  3 ouă  100 g zahăr  150 ml lapte  esență de vanilie  10 g gelatină  500 g frișcă  200 g căpșune proaspete  200 g ananas din compot. Sirop:  1 lingură miere  100 ml apă rece ½ linguriță coajă rasă de lămâie  1 ciocolată topită la bain marie.

Decor:  frișcă  vișine din compot  căpșune, frunze de mentă.

1. Albușurile se bat spumă cu zahărul și apa rece. Într-un alt castron, se amestecă gălbenușurile cu sare, apoi se încorporează în albușurile spumă. Se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt. Compoziția se toarnă într-o formă tapetată cu hârtie de copt și se coace 20 de minute. Se lasă să se răcească, apoi se taie în două. 2. Într-o cratiță se amestecă gelatina înmuiată în lapte rece, zahărul și ouăle. Compoziția se încinge la bain-marie, amestecând ușor. După ce crema s-a îngroșat, se ia de pe foc și se lasă la răcit. Ananasul se taie cubulețe mici, iar căpșunile felii. După ce se răcește crema, se încorporează frișca bătută și vanilia, apoi bucățile de fructe. 3. Primul blat se însiropează bine, apoi se adaugă crema cu fructe. Se acoperă cu al doilea blat, stropit cu sirop. Pereții laterali ai tortului se acoperă cu puțină cremă, apoi acesta se ornează cu căpșune și frunzulițe de mentă.

Credit foto: © pumpuija / Fotolia



Comments

comments

Previous:

Fondue de ciocolată

Next:

7 dezastre culinare evitate in ultimul moment

You may also like

Post a new comment