Telina fiarta si prajita

01 February of 2016

Nu stiu cum suna titlul, dar telina fiarta si prajita este fabuloasa. Se face simplu, este foarte gistoasa si extrem de sanatoasa.

Prepararea este foarte simpla. Curata de coaja telina potrivita ca marima. Cea cat pumnul este perfecta. Se fierba telina intreaga in apa cu sare. Cand e patrunsa si fiarta se scoate si se lasa la racit si la scurs. Se taie pe lung si apoi in felii groase un un centimetru.

Intr-o tigaie se pune o bucata de unt la topit. Se adauga ulei. Feliile de telina se rumenesc cateva minute pe fiecare parte.

Se servesc cu sos de unt (unt topit amestecat cu putin lapte, sare si piepr, suc de lamaie si patrunjel tocat marunt).

Telina fiarta si prajita este foarte buna simpla, dar este o garnitura excelenta pentru carne sau peste.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Gogosi cu branza dulce

Next:

Supa de praz cu cartofi

You may also like

Post a new comment