Tarta cu vanilie si fructe de padure. Un fel de martisor!

01 March of 2017

Tarta cu vanilie si fructe de padure esteun deliciu simplu, usor de preparat care tine perfect loc de martisor, fie ca ai de gand sa-l daruiesti, fie ca ti-ai dori sa-l primesti. Oricum este un dulce simplui, de maxim efect, care te va cuceri cu aroma, dulceatasi eleganta lui si pe care il poti face fara nici un fel de dificultati.

Alatul de tarta e foarte simplu. 125 grame de fainase amesteca bine cu 25 de grame de zahar (adica o lingura rasa) si cu 110 grame de unt foarte rece. In loc de zahar poti pune linistita vreo trei plicuri de zahar vanilat care vor parfuma blatul de tarta. Amesteca bine aceste ingrediente si adauga daca simti ca este nevoie o lingura de lapte. Aluatul final este dur dar elastic si modelabil. fa-l minge si pune-l la rece vreo juma de ora.

Dupa acest timp intinde foaie pe care o pui in tava pentru copt unsa usor cu unt (neaparat cu unt pentru ca da o aroma fina si speciala aluatului). Cu o furculita se inteapa aluatul (ca sa nu se umfle la copt) si se da la cuptorul incins la 180C vreo jumatate de ora, pana ce-i prinde o culoare aurie.

Crema de vanilie. Cea facuta in casa, nu din plicuri este fabulos de buna, fina si, culmea, se face foarte usor Pentru a face crema pentru aceasta tarta ai nevoie de 250 mililitri de lapte. Pune-i intr-o craticioara. In lapte se presara o lingura de zahar si bobitele din jumatate de pastaie de vanilie sau o lingurita de extract de vanilie cat mai parfumat si mai veritabil se poate. Se pune craticioara pe foc mic. Intr-un castron se bat 3 galbenusuri cu o lingura de zahar si o lingura de pudra de amidon. Cand laptele mai sa dea in clocot, se amesteca cu crema de galbenusuri si se pune inapoi pe foc, amestecand, pana capata o consistenta de crema.

Trebuie bine si constant amestecata. La final lasa crema la racit si cand s-a racorit bine de tot pune in crema 50 de grame de unt moale si bate crema bine cu mixerul, cateva minute, pentru a o face fina si spumoasa.  Pune crema in gaoacea de aluat lasa totul la rece pentru circa 30-60 de minute si apoi pune peste crema fructe d epadure. Rosii, albastre ….

Ai cel mai dulce si mai bun martisor! Si vei adce zambetul pe buze celor ce-l vor primi si stelute in privire!

Sa fie primavara!

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/



Comments

comments

Previous:

Brânza și vinul: un cuplu de bun gust

Next:

Supa crema de broccoli. Un medicament de primavara

You may also like

Post a new comment