Tarta cu limeta

15 February of 2016

Tarta cu limeta este un dulce care s epastreaza proaspat mai multa vreme… asta in cazul in care mai rămâne vreo bucățică!

Ingrediente

• 150 g biscuiți integrali
• 75 g unt
• 4 foi gelatină
• 2 ouă
• 150 g zahăr
• sucul și coaja rasă de la 4 limete
• 400 g brânză de vaci
• 200 g smântână dulce pentru frișcă
• 1 mango (sau papaia)
• 25 g pulpă de cocos sub formă de chips

1 Se zdrobesc biscuiții și se amestecă în untul topit. Se frământă și se incrustează pe fundul unei forme de tort (Ø 20 cm) tapetate cu hârtie de copt. Se dă la frigider cca 1 oră.

2 Se înmoaie gelatina în apă rece. Se separă ouăle. Gălbenușurile se bat în bain-marie cu 125 g zahăr, suc și coajă de limetă până ce se obține o spumă albă. Se dizolvă în ea gelatina. Se scoate castronul din bain-marie și se mai bate compoziția până ce se răcește. Se înglobează brânza.

3 Se bate frișca. Separat se bate albușul, apoi se adaugă 25 g zahăr și se bate în continuare până ce compoziția se întărește și începe să strălucească. În compoziția de brânză de vaci se înglobează frișca și apoi albușul bătut. Crema se așază pe blat și se lasă la frigider cel puțin 6 ore, dar cel mai bine peste noapte.

4 Se decojește fructul de mango și se taie felii, respectiv bucăți. Se prăjesc într-o tigaie chipsurile de cocos și se decorează tortul cu toate acestea.

Preparare: 30 min.; La frigider: minimum 
7 ore; Per bucată: cca 440 kcal; Proteine: 9 g; Grăsimi: 32 g; Carbohidrați: 29 g

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/



Comments

comments

Previous:

Salata de linte cu piept de pui

Next:

SOS – trucuri de prim ajutor in bucatarie

You may also like

Post a new comment