Tarta cu branza si zmeura

25 February of 2016

Tartă cu brânză și zmeură –  ideală la o ceașcă de cafea

Ingrediente (8 felii):

Blat:
• 150 g făină

• 50 g zahăr
• 1 praf sare
• 75 g migdale tocate
• 1 gălbenuș
• 100 g unt.

Pentru umplutura

• 250 g zmeură (proaspătă sau congelată)

• 3 ouă
• sare
• 750 g brânză de vaci

• 100 g zahăr
• 1 plic zahăr vanilat
• 10 g amidon
• 2 linguri ulei
• 1 linguriță coajă de lămâie rasă

Preparare

1 Se amestecă făina cu zahăr, sare și migdale; se adună pe planșetă sub formă de grămăjoară. Deasupra se toarnă zahărul amestecat cu sare și nuci; se face o adân­citură la mijloc, în care se pune gălbe­nușul. Se repartizează de jur împrejurul adân­citurii fulgi de unt. Se frământă rapid cu mâinile, se modelează sub formă de bilă, se înfășoară în folie și se dă la frigider cca 30 min.

2 Se încinge cuptorul la 180ºC. Se curăță zmeura (sau se decon­ge­lează). Se separă ouăle. Se bat albușu­rile cu un praf de sare. Se amestecă brânza cu zahăr tos, zahăr vanilat, gălbe­nu­șuri, amidon, ulei, coajă de lămâie. Se înglobează albușul bătut, apoi zmeura.

3 Pe planșeta tapetată cu făină se întinde aluatul de mărimea formei de tort (Ø 22 cm); se așază în formă. Se toarnă deasupra compo­ziția de brânză și se coace cca 55 min. După primele 40 min. se acoperă cu folie de aluminiu.

Se scoate prăjitura din cuptor și se lasă să se răcească; se ornează cu ciocolată albă rasă.

Preparare: 40 minute; Răcire: 30 minute; Coacere: 55 minute; Per felie: 450 kcal; Proteine: 20 g; Grăsimi: 22 g; Carbohidrați: 40 g

Comments

comments

Previous:

Smoothie, combinatiile perfecte

Next:

Salata greceasca

You may also like

Post a new comment