Tartă crocantă cu mere

02 December of 2014

Ingrediente:  aluat franțuzesc congelat,  6 linguri de unt topit ,  2 linguri de zahăr brun,  300 g de făină,  1½ kg de mere (sau 6 mere mari), curățate de coajă și de miez 
și tăiate în felii groase de 1-2 cm, 
 6 linguri de zahăr tos,  1 lingură 
de suc de lămâie,  ½ linguriță 
de scorțișoară măcinată

© Brent Hofacker / Fotolia

© Brent Hofacker / Fotolia

1. Aluatul se decongelează la temperatura camerei și se întinde cu sucitorul pe o suprafață pudrată cu făină, până se obține un cerc mai mare decât diametrul tăvii. Se pune în tavă, iar marginile se așază astfel încât să atârne aproximativ 2 cm. Aluatul se îndoaie dedesubt pentru 
ca marginile să fie groase. Se ține 
în frigider timp de 15 minute.
2. Cuptorul se încinge în prealabil la 180 de grade. Se amestecă untul, zahărul brun și 8 linguri de făină 
într-un castron. Se ciupește cu degetele până se formează firimituri mari. Castronul se pune în frigider.
3. Merele se curăță de coajă și de cotor și se taie felii. Într-un castron mare se amestecă merele, zahărul, sucul de lămâie, scorțișoara și restul de făină. Se lasă deoparte zece minute, amestecând din când în când, pentru a se dizolva zahărul. Compoziția se toarnă în tavă, peste aluat, aranjând cât mai compact merele.
4. Tarta se coace timp de 35 de minute. Deasupra merelor se pun firimituri de aluat și coacem tarta în continuare până când firmiturile devin maro-aurii, încă 40 sau 50 de minute. Se lasă să se răcească înainte 
de servire.

Comments

comments

Previous:

Supă-cremă de dovleac cu portocale

Next:

Puterea secreta a aromelor

You may also like

Post a new comment