Tartă aromată cu gutui

17 November of 2014

Savureaz-o alături de un pahar cu lapte cald!

© teleginatania / Fotolia

© teleginatania / Fotolia

Blat:  240 g făină,  150 g margarină,  50 g zahăr,  1 ou,  1 lingură cu apă , puțină sare
Umplutură:  2-3 gutui, aproximativ 500 g,  100 g zahăr ,  2 linguri de amidon, 1 linguriță de scorțișoară,  ¼ lingu­riță de cardamom
Topping:  100 g făină,  60 g margarină,  30 g zahăr,  1 gălbenuș de ou , 1 albuș de ou,   1 lingură cu apă,  puțină sare
1. Margarina, sarea și o treime din făină se amestecă într-un castron, cu o furculiță. Se adaugă restul de făină și se încorporează cu furculița, apoi aluatul se frământă pe o suprafață pudrată cu făină până devine omogen. Se pune deoparte o treime, pentru decorațiunile de deasupra. Aluatul se întinde și se așază în tavă. Se unge cu albușul de ou (acesta este secretul pentru ca aluatul să nu absoarbă umplutura) și se ține în frigider.
2. Se îndepărtează puful gutuilor. Se taie în patru, apoi se curăță de coajă și de miez. Se taie felii și se fierb aproximativ 20 de minute, până devin moi, dar nu se fărâmițează. Se scurg și se lasă să se răcească.
3. Se întinde cealaltă bucată de aluat și se taie forme cu dispozitivele speciale pentru fursecuri, după dorință. Se pun în frigider. Din restul de făină, unt și ou se prepară un alt aluat. Gutuile se amestecă cu zahăr, amidon, scorțișoară și cardamom. Umplutura
se toarnă în tavă, peste aluat. Deasupra se întinde al doilea aluat, peste care se aranjează formele tăiate. Acestea se ung cu albușul rămas.
4. Cuptorul se încinge la 180 de grade. Tarta se coace timp de 50-60 de minute. Se lasă să se răcească în formă, se scoate și se servește.

Poftă bună! 😉



Comments

comments

Previous:

Găluște cu prune

Next:

Vinete umplute cu legume

You may also like

Post a new comment