Taitei cu varza dulce si chimen

13 January of 2016

Combinatia dintre varză dulce, tăiței și chimen este magistrală. Sau incredibilă, sau uluitoare…. Poți să spui cum vrei. Rețeta este simplă, este ideală pentru cină, acasă, se face ușor, este foarte sănătoasă (poți utiliza paste integrale și nu neapărat tăiței), este lejeră și fără complicații calorice. Merge perfect cu un pahar de vin roșu!

Ingrediente (4 porții):

• 250 g tăiței lați
• sare
• 800 g varză albă
• 1 ceapă
• 2 linguri unt
• 2 lingurițe zahăr
• 4 linguri oțet
• 150 g șuncă sau carne de pui ori curcan
• piper
• 2 vârfuri de cuțit chimen măcinat
• 2 vârfuri de cuțit coriandru măcinat
• 200 g smântână
• 1 lingură amidon
• 200 ml lapte
• Două ouă
• nucșoară rasă
• piper de Cayenne
• 200 g Emmentaler ras

Preparare

Se fierb pastele în apă cu sare și se scurg.
Se încinge cuptorul la 190ºC.
Se toacă varza.
Ceapa tocată se călește în unt.
Se adaugă zahărul și se caramelizează. Se stinge cu oțet și se dă în clocot.
Se adaugă varza și se călește 10 minute.
Se taie cuburi șunca și se amestecă împreună cu tăițeii și varza
Se condimentează cu sare, piper, chimen și coriandru.
Se amestecă gălbenușurile cu ouă, smântână, amidon și lapte; se sărează și se piperează.
Se unge forma de sufleu și se presară cașcaval.
Se repartizează deasupra compoziția de paste și varză și se presară cu cașcaval.
Se toarnă sosul cu ouă și se acoperă vasul cu un capac.
Se coace 30 min. Se ridică temperatura la 210ºC și se scoate capacul de pe formă; se mai coace sufleul 15 minute.

Citeste si:

Ingrediente de baza pentru retete rapide
Retete dulci si aromate pentru prajituri la tava
Rețete cu ardei grași

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Idei gustoase cu stafide

Next:

Trei smoothie pentru fete destepte!

You may also like

Post a new comment