Tagliatelle bolognese

23 January of 2014

© santiago silver / Fotolia

© santiago silver / Fotolia

Pentru astăzi v-am pregătit o idee de rețetă simplă, care merge perfect cu vremea rece de afară. Ideea ei este că, cu cât se face sosul mai lent, cu atât e mai bun.
Ingrediente (4 porții): • 1 morcov • 1 fir țelină verde • 1 ceapă • 1 cățel de usturoi • 50 g slăninuță împănată afumată • 400 g carne tocată mixtă • 2-3 linguri ulei de măsline • 1 lingură bulion • 125 ml vin roșu • cca 250 ml supă • 400 g roșii decojite (conservă) • sare, piper • 400 g paste Tagliatelle (tăiței lați) • 2 linguri pătrunjel toca

1 Se taie cubulețe morcovii, țelina, ceapa, usturoiul și slăninuța. Carnea tocată se călește în ulei, într-o cratiță mare, cca 5 min., ameste­când. Se adaugă legumele pregătite și bulionul și se călesc împre­ună câteva minute. Se stinge cu vin și se toarnă supa. Se adaugă roșiile și se lasă să fiarbă la foc moale cca 45 min. Se mai adaugă eventual puțină supă. În final se condimentează sosul cu sare și piper. 2 Între timp se fierb pastele al dente într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Se scurg; se amestecă cu sosul și se repartizează pe farfurii; se presară pătrunjel.
Preparare: 30 min.; Înăbușit: 45 min.; Per porție: cca 780 kcal; Proteine: 34 g; Grăsimi: 36 g; Carbohidrați: 74 g

Poftă bună!



Comments

comments

Previous:

Prăjituri cu zmeură

Next:

Deserturi răcoroase

You may also like

Post a new comment