Supe imbietoare, aburinde

05 January of 2010

Supă cu paste și șuncă

Supa cu paste si sunca / Foto: Hubert Burda Medien

Supa cu paste si sunca

Timp de preparare: 45 de minute.

cca. 440 kcal/porție

Ingrediente (4 porții): 250 g fasole boabe 1 morcov 1 tulpină de țelină 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă 4 cuișoare 1 foaie de dafin sare 100 g paste mici 8 felii subțiri bacon (kaizer afumat)

Preparare:

1. Lăsați boabele de fasole peste noapte să se înmoaie în apă. Pregătiți morcovul și țelina, tăiați-le cuburi și căliți-le într-o tigaie, în uleiul încins.

2. Curățați ceapa, apoi împănați-o cu foaia de dafin și cuișoarele. Adăugați-le peste legume împreună cu fasolea și apa în care s-a înmuiat. Turnați atâta apă cât să fie cu 5 cm peste legume. Fierbeți totul la foc scăzut cca. 40 de minute, până când fasolea este moale. Sărați mâncarea, apoi, cu ajutorul unei spumiere, scoateți jumătate din fasole și puneți-o deoparte.

3. Îndepărtați cuișoarele și foaia de dafin din ceapă. Puneți într-un castron restul boabelor de fasole cu legumele, ceapa și lichidul și pasați-le cu mixerul, apoi dați-le printr-o strecurătoare. Adăugați fasolea pe care ați pus-o deoparte.

4. Fierbeți pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți-le, apoi turnați-le în supă. Tăiați șunca fâșii, prăjiți-o într-o tigaie și adăugați-o în supă. Ornați-o după cum doriți.

Poftă bună!

Supa orientalaSupă orientală de legume

Timp de preparare: 25 de minute.

cca. 390 kcal/porție

Ingrediente (4 porții): • 1 ceapă • 1 tulpină de praz • 1 linguriță chimen • 2 linguri ulei • 600 g cartofi albi, făinoși • 450 g morcovi • 100 g alune tocate, nesărate • 1 l supă • sare, piper • 1 legătură pătrunjel

Preparare:

1. Curățați ceapa și tocați-o mărunt. Pregătiți prazul și tăiați-l inele. Căliți‑le câteva minute într-o tigaie, împreună cu chimenul, amestecând continuu.

2. Curățați cartofii și morcovii, tăiați-i cuburi și puneți-i într-o oală. Adăugați alunele tocate și supa. Condimentați totul cu sare și piper. Acoperiți oala cu un capac și fierbeți 12-15 minute la foc mediu, până când cartofii sunt fierți, iar supa începe să se îngroașe. Spălați și curățați pătrunjelul, tocați-l și încorporați-l în supă. La final condimentați supa cu sare și piper.

Poftă bună!

EXTRASFAT

Supa va fi și mai aromată dacă folosiți boabe de muștar. Prăjiți-le împreună cu chimenul până când nu mai „dansează“ în tigaie. Abia atunci se adaugă legumele și se călesc împreună, în continuare.

Supa cu ciuperci si cambula / Foto: Hubert Burda Medien

Supa cu ciuperci si cambula

Supă cu ciuperci și cambulă

Timp de preparare: 40 de minute.

cca. 690 kcal/porție

Ingrediente (1 porție): • 175 g cartofi • 1 arpagic • 70 g mânătărci sau ciuperci champignon • 1 crenguță maghiran • 3 linguri unt topit • 250 ml supă • sare, piper • 125 g file de cambulă sau șalău • 1 linguriță suc de lămâie • 1/2 măr mic • 50 ml smântână

Preparare:

1. Curățați cartofii, spălați-i și tăiați-i cuburi. Curățați arpagicul și tăiați-l cubulețe. Pregătiți ciupercile și tăiați-le bucăți. Spălați maghiranul, curățați-l și tocați-l.

2. Încingeți 1 lingură de unt și căliți acolo arpagicul. Adăugați cartofii și căliți-i, de asemenea. Turnați supa. Adăugați maghiranul, sarea și piperul, acoperiți cu un capac și fierbeți totul înăbușit cca. 20 de minute.

3. Între timp, spălați peștele, uscați-l pe un șervet de bucătărie, tăiați-l cuburi și stropiți-l cu suc de lămâie. Spălați mărul, îndepărtați-i semințele și tăiați-l felioare. Turnați smântâna în supă, pasați-o și condimentați-o după gust.

4. Încingeți și restul de unt, căliți ciupercile și adăugați-le după aceea în supă. Prăjiți în untul din tigaie felioarele de mere și cuburile de pește 2-3 minute. Serviți supa cu merele și peștele, eventual ornați-o la final cu puțin maghiran.

Poftă bună!

Supă cremă de ardei

Supa crema de ardei / Foto: Hubert Burda Medien

Supa crema de ardei /

Timp de preparare: 30 de minute.

cca. 150 kcal/porție

Ingrediente (4 porții): • 6 buc. arpagic • 5 ardei grași galbeni • 2 linguri ulei de măsline • 250 g roșii bucăți • 1 linguriță cimbru uscat • 1 foaie de dafin • 750 ml supă • sare, piper • 2 linguri smântână • 1 linguriță pătrunjel tocat

Preparare:

1. Curățați arpagicul, pregătiți ardeii, apoi tăiați totul cubulețe și căliți în uleiul încins 6-8 minute. Adăugați roșiile, cimbrul, foaia de dafin și supa. Fierbeți totul la foc mic, până când legumele s-au înmuiat.

2. Îndepărtați foaia de dafin. Pasați supa cu telul sau mixerul. Condimentați-o cu sare și piper, apoi adăugați smântâna. Presărați pătrunjelul și serviți supa.

Poftă bună!

EXTRASFAT

Foarte rafinat: fulgi de brânză. Pentru aceasta amestecați 125 g brânză telemea cu 1 linguriță de cimbru uscat. Întindeți câte 1 lingură din acest amestec pe o hârtie de copt, în formă de cerc. Dați la cuptorul încins la 175ºC și coaceți brânza 8-12 minute. Lăsați-o să se răcească, desprindeți-o cu paleta și presărați-o peste supă.

Sursa foto: Hubert Burda Medien

Comments

comments

Previous:

Ispite delicate cu iaurt și brânză

Next:

Bunătăți la minut gata cât ai zice „pește“

You may also like

Post a new comment