Supă-cremă de dovleac cu portocale

24 November of 2014

Ingrediente pt. 4 porții:  100 g cartofi,  2 dovleci medii,  1 cea­pă,  1 cățel de usturoi,  2 linguri ulei ,  1 linguriță ghimbir ras, 100 ml vin alb, 300 ml suc de portocale,  300 ml supă de legume instant,
100 ml smântână vegetală,  sare, piper, nucșoară

© dusk / Fotolia

© dusk / Fotolia

1. Se taie căpăcele de la dovleci și se golesc de semințe și de pulpă. Se acoperă dovlecii goliți cu căpăcelele lor și se păstrează la răcoare. Se prăjesc semințele și se lasă să se răcească. Apoi se decojesc. Se cântăresc 500 g pulpă de dovleac și se taie cuburi. Se decojesc cartofii, se spală și se taie cuburi.
2. Se toacă ceapa și usturoiul și se călesc în ulei. Se adaugă dovleacul, cartofii și ghimbirul și se călesc împreună. Se toarnă vin, suc și supă și se lasă să fiarbă cca 30 de minute.
3. Se pasează supa; se înglo­bează smântâna vegetală, sare, piper și nucșoară. Se toarnă supa în dovlecii goliți și se servește ornată cu smântână, semințe de dovleac și coriandru verde.

Comments

comments

Previous:

Tartă rapidă cu prune și scorțișoară

Next:

Tartă crocantă cu mere

You may also like

Post a new comment