Supa de praz cu cartofi

02 February of 2016

Supa de praz cu cartofi este perfecta pentru aceasta perioada din an. Prazul se gaseste in piata, cartofii sunt legumele iernii, iar combinatia este si gustoasa si foarte sanatoasa.

Ingredientesu[pa de praz (1)

6 fire de praz
5-6 cartofi
3 cepe mari
Sare, piper, verdeata
Ulei, 50 de grame de unt

Preparare

Prazul se curata si se taie in bucati. Ceapa se taie marunt.
Se pun la calit in unt si ulei.
Separat cartofii se pun la fiert in apa (circa 2 litri) cu sare. Cartofii se taie in cubulete. Se alsa cartofii sa fiarba bine. Se strecoara cartofii (pastreaza zema).
In zeama in care au fiert cartofii s epune ceapa si prazul calite cu tot cu sosul lasat. Se lasa sa fieba circa 5-10 minute la foc mic.
Cartofii se strivesc cu furculita. Nu trebuie sa fie facuti piure ci doar maruntiti bine. Se adauga cartofii in supa si se mai clocoteste o data d edoua ori.
Se potriveste de sare, piper si se pune vedeata.
Cine vrea poate pune o lingura de smantana sau sucul de la o lamaie. Este foarte bubna si cu putin parmezan ras deasupra.
Un truc excelent este sa rumenesti partile verzi de la praz, tocate marunt, in putin unt si sa adugi amestecul in supa inainte de a o servi.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Telina fiarta si prajita

Next:

Paine cu suc de rosii

You may also like

Post a new comment