Supa crema de broccoli. Un medicament de primavara

06 March of 2017

Vine primavara si asta trebuie sa se simta si in bucatarie. Pana apar trufandalele, ne-am gandit la cateva combinatii “primavaratece” cu ingrediente de iarna. Supa crema de broccoli este matasoasa, fina, foarte gustoasa si plina de vitamine si minerale esentiale pentru aceasta perioada.

Ca sa faci patru portii de supa crema de broccoli, ai nevoie de patru linguri de ulei, o ceapa mare, tocata fin, o jumatate de telina mare, trei fire de praz (daca nu ai praz pune inca o ceapa si un catel de usturoi), un cartof potrivit, o bucata de unt de un deget grosime, un litru de apa sau supa de pui (poti sa folosesti un cub de concetrat de pui), 200 de grame de parmezan ras (sau o alta branza uscata care se poate rade fin), o capatana mare de broccoli (merge si broccoli congelat), patrunjel proaspat, sare si piper si doua linguri cu smantana.

Pune intr-o cratita untul si uleiul impreuna. Adauga ceapa, prazul, usturoiul tocat marunt si caleste totul cateva minute. Pune sare si piper si adauga telina rasa prin razatoare. Continua sa calesti cateva minute. Adauga si cartoful taiat in bucatele si apoi apa, cat sa acopere bine legumele. Lasa sa fiarba totul, sub capac, la foc mic, circa 15 minute si adauga apa daca mai trebuie.

Fierbe broccoli. Adauga legumele inabusite, doar cand sunt bine patrunse si fierbe totul impreuna in supa circa 10 minute. Foloseste un blender si transforma supa in crema.

Potriveste de sare si piper. Pune parmezanul, amesteca si da imediat deoparte. Adauga smantana si patrunjelul. Serveste supa cu crutoane sau paine prajita. Poti adauga seminte de pin sau de dovleac cand servesti.

Este delicioasa si foarte, foarte sanatoasa!

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/




Comments

comments

Previous:

Tarta cu vanilie si fructe de padure. Un fel de martisor!

Next:

Mancare verde de primavara de inspiratie greceasca

You may also like

Post a new comment