Sufleuri și gratinuri fierbinți de la cuptor!

22 February of 2012

1. Sufleu de paste cu brânză de vaci și legume
Ingrediente (4 porții): •250 g paste scurte spirale •sare •125 g roșii cherry •100 g șuncă de Praga •3 ouă •500 g brânză de vaci •piper •100 g cașcaval moale •100 g mazăre congelată
1 Pastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj; se scurg și se trec prin jet de apă rece; se scurg din nou. Se spală și se taie jumătăți roșiile cherry. Se taie cuburi șun­ca. 2 ­Se încinge cuptorul la 200ºC. Se se­pară ouăle. Se amestecă într-un cas­tron gălbenușurile cu brânză de vaci; se sărează și se piperează. Se bat separat albușurile și se înglobează cu telul în brân­za de vaci. Se rade jumătate din cantitatea de brânză Gouda și se înglobează. 3­ Se unge o formă de sufleu. Se ames­te­că pastele cu mazărea, șun­ca și roșiile; se adaugă compoziția de brânză și se amestecă. Se așază toate într-o formă de sufleu; se presară deasupra restul de brânză Gouda și se coace sufleul cca 30 min. Este gata când brânza de la suprafață începe să se topească – nu trebuie să se rumenească, deoarece își schimbă gustul și devine amăruie.
Preparare: 20 minute; Coacere: 30 minute; Per porție: cca 530 kcal; Proteine: 44 g Grăsimi: 16 g; Carbohidrați: 51 g

2. Sufleu de paste cu șuncă –  garantat pe placul copiilor!
Ingrediente (4 porții): •350 g macaroane •sare •150 g șuncă de Praga •100 g brân­ză Emmentaler •3 linguri unt •3 linguri făi­nă •300 ml lapte •200 ml supă •100 g smân­tână •piper •nucșoară rasă •3 fire cimbru •150 g mazăre congelată •1 ceapă •1 cățel de usturoi •1 lingură ulei •700 g roșii pasate (conservă) •1 foaie de dafin • zahăr­
1 Se fierb pastele în apă cu sare, se scurg și se trec prin jet de apă rece. Se taie cuburi șunca. Se rade brânza. Se încinge untul și se pre­sară făina; se că­lește. Se toarnă laptele, se amestecă bine și se dă în clocot. Se adaugă supa și smântâna și se mai lasă 5 min. Se amestecă permanent, la foc mic. Se con­di­mentează cu sare, piper și nucșoară. 2 Se încinge cuptorul la 200ºC. Într-o formă de su­fleu se așază jumătate din cantitățile de paste, șuncă și mazăre congelată. Se pre­sară cimbru și se acoperă cu jumătate din cantitatea de sos. Se așază apoi restul de ingrediente în straturi succesive. Se pre­sară brânză și se coace la cuptor 25–30 min., până se rumenește. 3 Pentru sos, se curăță și se toacă ceapa și usturoiul. Se călesc în ulei până ce devin translucide. Se adaugă roșiile și foaia de dafin și se dă în clocot; se lasă să fiarbă la foc moale 10–15 min. Se scoate foaia de dafin. Se condimen­tează sosul și se servește lângă sufleu.
Preparare: 30 minute; Coacere: 30 minute; Per porție: 800 kcal; Proteine: 38 g; Grăsimi: 35 g; Carbohidrați: 81 g

3. Cartofi gratinaţi – merg perfect și ca garnitură
Ingrediente (4 porții): • 1 cățel de usturoi • 1 kg cartofi roșii • cca 300 g • smântână • 250 ml lapte •100 g Emmentaler ras • sare, piper • nucșoară rasă
1 Se încinge cuptorul la 180ºC. Se curăță usturoiul, se taie în două, și cu partea tăiată se freacă o formă de sufleu. Se spală și se decojesc cartofii și se taie felii subțiri. Se așază în forma de sufleu suprapuse ca solzii de pește. 2 Se amestecă smântâna cu lapte, brânză, sare, piper și nucșoară. Compoziția se repartizează uniform peste cartofi, astfel încât să fie complet acoperiți. 3 Se coace gratinul la cuptor timp de 40–50 min., până ce se rumenește. Dacă se înfige furculița ușor, atunci cartofii sunt fierți.
Preparare: 20 minute; Coacere: 50 minute; Per porție: 510 kcal; Proteine: 15 g; Grăsimi: 34 g; Carbohidrați: 35 g

4. Găluște din cartofi cu varză și kaizer
Ingrediente (4 porții): • 1 varză mică (1 kg) • 400 g kaizer fără oase • 4 cepe • 2 linguri ulei • 200 ml supă • 500 g găluște din cartofi congelate • 200 g smântână • 1–2 lin­gurițe muștar • ½ linguriță leuștean tocat • sare, piper • chimen măcinat • 60 g cașcaval ras • 2 linguri rondele de ceapă verde
1 Se curăță varza și se toacă. Se taie cubulețe kaizerul. Se curăță ceapa și se taie rondele; se prăjește în ulei și se scoate. Se călește varza în ulei și se toarnă supa; se adaugă kaizerul și ceapa și se fierb înăbușit cca 20 min. 2 Se încinge cuptorul la 200ºC. Se adaugă găluștele și smântâna; se condimentează după gust. Se așază într-o formă de sufleu și se presară deasupra brânză – se coace la cuptor cca 25–30 min. Se presară ceapă verde.
Preparare: 30 minute; La foc: 50 minute; Per porție: 640 kcal; Proteine: 32 g; Grăsimi: 35 g; Carbohidrați: 49 g



Comments

comments

Previous:

Clătite pe săturate, dulci sau sărate

Next:

Pizzaaaa

You may also like

Post a new comment