Steluţe picante

18 December of 2014

Ingrediente:  500 g făină , 1 linguriţă praf 
de copt,  2 linguriţe bicarbonat de sodiu,  1 lin­guriţă ghimbir măcinat , 1 linguriţă nucşoară măcinată,  1 linguriţă scorţişoară măcinată, 
 ½ linguriţă mirodenii mixte , ¼ linguriţă cuişoare măcinate,  200 g unt , 150 g zahăr brun,  3 ouă , 50 g nuci măcinate,  300 g zahăr,  50 g ghimbir confiat tăiat mărunt,  100 g ciocolată albă rasă fin,  esenţă de vanilie,  ¼ linguriţă sare

© DoraZett / Fotolia

© DoraZett / Fotolia

1. Cuptorul se încinge la 180 de grade. Două tăvi se tapetează cu hârtie de copt.
2. Într-un castron mare se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, ghimbirul, scorţişoara, cuişoarele, nucşoara, mirodeniile mixte. În alt castron se bat cu mixerul untul 
şi zahărul brun, până se obţine o compoziţie cremoasă. Se adaugă oule, unul câte unul, 
şi compoziţia se omogenizează bine.
3. Se adaugă treptat amestecul de făină şi 
se omogenizează bine. Se adaugă nucile.
4. Aluatul se aşază în tăvile cu forme (steluţe sau alte forme, după dorinţă) cu o lingură. 
Se coc 12-14 minute sau până când marginile devin maronii. Se lasă să se răcească în tăvi 
5 minute, apoi se scot pe un grătar.
5. Cât timp se răcesc fursecurile, se prepară 
o glazură din ciocolata albă topită, zahăr, ghimbir, vanilie, sare şi puţină apă. Fursecurile se acoperă cu glazura albă înainte de servire.

Comments

comments

Previous:

Cozonăcei cu brânză din aluat dospit înnobilat cu fructe confiate

Next:

Pulpe picante pe orez și legume

You may also like

Post a new comment